Διεθνή

Συρία: Οκτώ μαχητές προσκείμενοι στο Ισλαμικό Κράτος σκοτώνονται σε μάχες με τοπικές ένοπλες οργανώσεις

Οκτώ μαχητές προσκείμενοι στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS), ανάμεσά τους ο ηγέτης τους στην περιοχή αυτή, σκοτώθηκαν χθες Κυριακή στην επαρχία Ντεράα, στη νότια Συρία, σε μάχες με τοπικές ένοπλες οργανώσεις, ανέφερε μη κυβερνητική οργάνωση.

Η κατάσταση στην επαρχία, το λίκνο της εξέγερσης εναντίον του Μπασάρ αλ Άσαντ το 2011, παραμένει ασταθής, παρά την επιστροφή των δυνάμεων του καθεστώτος τον Ιούλιο του 2018, χάρη σε συμφωνία συμφιλίωσης.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για οκτώ μαχητές προσκείμενους στο ISIS οι οποίοι σκοτώθηκαν χθες Κυριακή, συμπεριλαμβανομένου του «ηγέτη» τους, σε «μάχες ανάμεσα σε τοπικές παρατάξεις και οργάνωση που κατηγορείται ότι δήλωσε πίστη στο ISIS στη Νάουα».

Ο τοπικός ηγέτης που σκοτώθηκε, με καταγωγή από τη συγκεκριμένη επαρχία, φέρεται να είχε αναλάβει να «ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ των πυρήνων» της τζιχαντιστικής οργάνωσης στο νότιο τμήμα της χώρας, πρόσθεσε η ΜΚΟ, που έχει έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και βασίζεται σε ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία.

«Οκτώ τρομοκράτες του Νταές (σ.σ. ακρώνυμο του Ισλαμικού Κράτους στα αραβικά) εξαλείφθηκαν στην πόλη Νάουα, στην επαρχία Ντεράα, συμπεριλαμβανομένου του φερόμενου ηγέτη του Χαουράν», ανέφερε από την πλευρά του το συριακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Δημοφιλέστερα

To Top