Διεθνή

Κόμμα στη Γερμανία πιθανόν να ιδρύσει ο Ερντογάν – Η 25χρονη που τον προωθεί

Από την πίσω… πόρτα της ΕΕ επιχειρεί να εισέλθει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ιδρύοντας το κόμμα του στη Γερμανία, με την ονομασία «DAVA» (Δημοκρατική Συμμαχία για την Πολυμορφία και την Αφύπνιση).

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Bild», στόχος του Ερντογάν είναι να ιδρύσει το τελευταίο παρακλάδι του κυβερνώντος κόμματός του «Δικαιοσύνη και Ανάπτυξη», ένα εθνικιστικό και αντιδημοκρατικό κόμμα, με ισλαμιστικά χαρακτηριστικά που τρέφει μίσος – ακόμη και δημοσίως- για το Ισραήλ.

Στο πλαίσιο των κομματικών διεργασιών για τις επικείμενες ευρωεκλογές του Ιουνίου, ο Σουλτάνος του Βοσπόρου αδράττει την ευκαιρία για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του εκμεταλλευόμενος τα 2,5 εκατομμύρια μουσουλμάνων που διαμένουν στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης, έχουν γερμανικό διαβατήριο όπως και δικαίωμα ψήφου.

Με την αλλαγή του νόμου περί ιθαγένειας που προγραμματίζεται από τον Απρίλιο του 2024, θα μπορούσαν να προστεθούν μέχρι κι άλλα 2,5 εκατομμύρια μουσουλμάνοι Γερμανοί πολίτες με δικαίωμα ψήφου.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια δυνητική βάση ψηφοφόρων για το κόμμα «DAVA» πέντε εκατομμυρίων ψήφων», όπως επισημαίνει το σχετικό δημοσίευμα.

Στο άρθρο της Bild, o αρθρογράφος επισημαίνει ότι ο Ερντογάν είναι εξαιρετικά δημοφιλής στους Τούρκους που διαμένουν στη Γερμανία.

«Ο Ερντογάν έλαβε περίπου 500.000 ψήφους από Τούρκους πολίτες στις προεδρικές εκλογές του Μαΐου 2023. Πρόκειται για ένα ποσοστό της τάξης του 67% των ψήφων!» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο, υπάρχουν ήδη και οι πρώτοι υποψήφιοι, όλοι Τούρκοι, δύο γιατροί, «ένας εκ των οποίων σεσημασμένος για την υποστήριξή του στη Χαμάς», ένας δικηγόρος κι ένας που αυτοπροσδιορίζεται ως προασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο οποίος αναλαμβάνει και αρχηγός του κόμματος.

Οι υποψήφιοι του τουρκικού κόμματος «Dava»

Τέσσερις είναι οι βασικοί υποψήφιοι του τουρκικού κόμματος που θέλει να ιδρύσει στη Γερμανία ο Ερντογάν.

Ο ένας είναι ο γιατρός από το Αμβούργο, γνωστός ως Μουσταφά Γιολντάς, ο οποίος έχει μπει στη λίστα του υπουργείου Εσωτερικών ως υποστηρικτής της Χαμάς και των συνδεδεμένων μαζί της οργανώσεων, ο άλλος γιατρός είναι ο Αλί Ιχσάν Ουνλού από την Κάτω Σαξονία, μέλος της τοπικής οργάνωσης DITIB, η οποία τελεί υπό τον άμεσο έλεγχο της τουρκικής υπηρεσίας Θρησκευτικών Υποθέσεων.

Δημοφιλέστερα

To Top