Ελλάδα

Πανεπιστήμια: Φοιτητές αρνούνται τις συνελεύσεις όπου επιβάλλονται αποφάσεις για καταλήψεις και πάνε… TikTok

Την ώρα που οι γενικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τη συνέχιση ή μη των καταλήψεων, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο βασικός «πρωταγωνιστής» της επικοινωνίας των φοιτητών: το TikTok.

Οι απόψεις και οι εμπειρίες των φοιτητών σχετικά με τις καταλήψεις, έγιναν trend. Μιλούν μπροστά στην κάμερα του κινητού, ανεβάζουν στο TikTok τα βιντεάκια και συγκεντρώνουν likes, μερικές φορές ακόμη και χιλιάδες, γίνονται viral.

Κάποιοι τοποθετούνται υπέρ, άλλοι κατά αυτών. Στην πλειοψηφία τους, όμως, καταδικάζουν την αντιδημοκρατική στάση και την «ανθρωποφαγία» μεταξύ των νέων.

Ίσως αποτελεί και τον μοναδικό τρόπο για να «ακουστούν» φοιτητές, οι οποίοι με τη φυσική τους παρουσία την ώρα της ψηφοφορίας μπορεί να εκφοβίζονται ή να γίνονται θύματα ειρωνείας.

Ο τρόπος που εκφράζονται στο TikTok, είναι ανοιχτός, δημιουργικός: με ένα βιντεάκι που ο καθένας λέει τη γνώμη του για τις καταλήψεις ή με τις ενστάσεις τους για την τακτική των καταλήψεων όταν αυτές επιβάλλονται «δια της βίας».

@_papanayiwtou.e_

#fy #viral #lawauth #greece #nomiki 7 ωρες ολοκληρωθηκαν αισιως🤡

♬ πρωτότυπος ήχος – Ελευθερία Π.

@effiexatz

Συνέλευση

♬ πρωτότυπος ήχος – efixatzz

Δημοφιλέστερα

To Top