Διεθνή

Παλαιστίνιοι στον Λίβανο διαδηλώνουν κατά της αναστολής της χρηματοδότησης της υπηρεσίας αρωγής του ΟΗΕ

Δεκάδες άνθρωποι, κυρίως παλαιστίνιοι πρόσφυγες στον Λίβανο, διαδήλωσαν χθες Τρίτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση πολλών δυτικών κυβερνήσεων να διακόψουν τη χρηματοδότηση του Γραφείου Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA).

Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς κάλεσε σε συγκέντρωση μπροστά στα κεντρικά γραφεία του UNRWA στη Βηρυτό, την πρωτεύουσα του Λιβάνου, για να καταγγελθεί η απόφαση αυτή αρκετών κυβερνήσεων έπειτα από τις κατηγορίες του Ισραήλ πως 12 υπάλληλοι της υπηρεσίας του ΟΗΕ συμμετείχαν στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας.

Η διακοπή της χρηματοδότησης πλήττει όχι μόνο τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας, αλλά και όσους Παλαιστίνιους ζουν σε άλλες περιοχές, τόνισε διαδηλωτής στο Γερμανικό Πρακτορείο. Δεύτερος χαρακτήρισε την απόφαση «συνέχιση των ωμοτήτων σε βάρος των Παλαιστινίων», για «απόφαση εναντίον του παλαιστινιακού λαού».

Τρίτος δήλωσε πως η διακοπή της χρηματοδότησης σημαίνει πως «Παλαιστίνιοι θα πεθάνουν στη Γάζα και αλλού», καλώντας να «ασκηθεί πίεση για την ανάκληση της απόφασης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλέστερα

To Top