Οικονομία

Οι ευρωεκλογές και οι «ανοιχτές κουβέντες» της Κεντροαριστερός, οι σταρς και οι τηλεστάρς (πιο χαμηλά, πιο χαμηλά…) πωλείται η Μινέρβα, οι Γούρνες και η Ελαφόνησος

Αρκετοί από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς μου το επιβεβαίωσαν, αλλά μία πασοκική πηγή από τις πλέον έγκυρες (μου) το πήγε και παρακάτω. «Αν όντως βρεθούμε την επόμενη των ευρωεκλογών σ’ ένα αποτέλεσμα όπως το περιέγραψες χθες, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ να μην πιάνει μαζί ούτε το 25%, τη Ν.Δ. πάνω από 32% και τα ακροδεξιά κόμματα κοντά στο 18%-20%, όπως καταλαβαίνεις θα έχουμε την απόλυτη επιβεβαίωση του… ενταφιασμού (πω, πω, τι άσχημη λέξη χρησιμοποίησε) της Κεντροαριστεράς. Και, αυτομάτως, το άνοιγμα θέματος και για τον Κασσελάκη και για τον Ανδρουλάκη». «Δηλαδή, θα τους αμφισβητήσουν εκ των έσω;» ρώτησα την έμπειρη, πράσινη πηγή μου. «Μία μερίδα βουλευτών, πάνω από τους μισούς του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως οι πιο σοβαροί, σίγουρα θα αρχίσουν τις πιο ανοιχτές κουβέντες γιατί γνωρίζουν ότι έτσι που πάνε με τον Κασσελάκη θα συνταξιοδοτηθούν στις επόμενες εθνικές εκλογές. Όμως και σε μας στο ΠΑΣΟΚ δεν γίνεται να έχει πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο 10% και ο Νίκος να μην μπορεί να πάρει τίποτα, ή κάτι ψιλά. Το πιο λογικό, και θα δεις, εκεί θα πάμε, είναι να ανοίξει ένας διάλογος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Νέα Αριστερά και να οδηγηθούμε σε συγκλίσεις και τελικά εκλογές στον κόσμο (όπως έκανε η Φώφη Γεννηματά, με το Ποτάμι κ.λπ.) αλλά με διασφαλίσεις ότι δεν θα ψηφίζει… όποιος περνάει απέξω, όπως έγινε το φθινόπωρο και βγήκε ο τυχάρπαστος Κασσελάκης». Επειδή η πηγή είναι αξιόπιστη, απλά βάλτε και αυτό το σενάριο στο μυαλό σας, ειδικά αν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών ευνοούν το «ανακάτεμα».

Μητσοτάκης – αγρότες

-Χωρίς να τον κατονομάσει, ο γενικώς διαφωνών βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος “την έχωσε” χθες στον Αυγενάκη για τα μπλόκα λέγοντας ότι δεν μπορεί να βγαίνει και να λέει ότι είναι πολιτικά υποκινούμενα. Μπορεί αυτές τις μέρες ο Μάξιμος να μην είναι στα πάνω του στο Μαξίμου, αλλά με αυτό που είπε δεν διαφώνησαν πολλοί στο Μαξίμου. Γιατί άκουγαν προ ημερών τις εκτιμήσεις Αυγενάκη ότι τα μπλόκα φέτος είναι… μικρότερα από άλλες χρονιές και ότι είναι δάκτυλος του ΚΚΕ. Οι αγρότες, όμως, είναι ακόμα στον δρόμο και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους. Ο Μητσοτάκης, πάντως, που είναι ψύχραιμος άνθρωπος, δεν έχει κανένα πρόβλημα να κάνει διάλογο με αγρότες. Και επειδή σήμερα, που θα πάει προς τη Βόνιτσα, θα είναι ακροβολισμένοι σε διάφορα σημεία, δεν αποκλείεται να γίνει ένας απευθείας διάλογος. Μου έλεγε πηγή από το Μ.Μ. ότι, αν διασταυρωθούν, ο πρωθυπουργός σε ήρεμο τόνο θα τους πει αυτά που έκανε και που θα κάνει η κυβέρνηση και “δεν θα ανοίξει μύτη”.

Εκδηλώσεις ευρωεκλογών

-Με το γύρισμα του χρόνου, ξεκίνησαν κανονικά οι εκδηλώσεις και οι περιοδείες των υποψηφίων για τις ευρωεκλογές. Την αρχή των εκδηλώσεων στη ΝΔ κάνει στις 5 Φεβρουαρίου ο στενός συνεργάτης του Μητσοτάκη, δημοσιογράφος Δημήτρης Τσιόδρας με παρόντα τον Μητσοτάκη και πάνελ τέσσερις πρώην επιτρόπους (Αβραμόπουλο, Δήμα, Διαμαντοπούλου, Δαμανάκη). Αμέσως μετά, τη σκυτάλη παίρνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με μεγάλη εκδήλωση του ΕΛΚ στις 9 Φεβρουαρίου στην Αθήνα και επίσης ομιλητή τον Μητσοτάκη, ενώ στις 10 Φεβρουαρίου θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη με ομοίως grande εκδήλωση.

Η περίπτωση Κεφαλογιάννη

-Εξαιρετικά προβληματισμένος από τις διαρροές, ότι μένει εκτός ευρωψηφοδελτίου, εμφανίζεται ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος εκτιμούσε ότι, εφόσον δινόταν η ευκαιρία στην Ελίζα Βόζενμπεργκ να διεκδικήσει τρίτη θητεία, τότε θα μπορούσε και αυτός να το κάνει. Πάντως, εκκρεμεί μια συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, αν και τα περιθώρια είναι εξαιρετικά στενά.

Τηλεαστέρες και γενικώς stars

-Τώρα, όπως είναι γνωστό, κάθε ευρωεκλογές μαζεύονται οι παντός είδους «celebrities» για να αράξουν στις Βρυξέλλες με ένα 20αρικάκι χιλιάδες τον μήνα και να συνταξιοδοτηθούν από εκεί, λες και τους το χρώσταγε η κοινωνία. Ο «θεσμός» ξεκίνησε προ 15ετίας με ποδοσφαιριστές, ηθοποιούς, τραγουδιστές κ.λπ., εξελίχθηκε με τηλεδημοσιογράφους, περσόνες και τώρα αναμένουμε να δούμε αν θα συνεχιστεί ο αναχρονισμός και ο εξευτελισμός. Δεν συνάδει όμως αυτό με το προφίλ που έχει τουλάχιστον η σημερινή Ν.Δ. Θα δούμε.

Δημοφιλέστερα

To Top