Ελλάδα

Δράστες ληστείας έκλεβαν μηχανές και τις πωλούσαν

Από τις 11 Ιανουαρίου κρατούνται στις φυλακές δυο αλλοδαποί που είχαν συλληφθεί μετά τη ληστεία που είχαν κάνει σε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων στον Αλισσό Αχαΐας από το οποίο είχαν αρπάξει 4.800 ευρώ, αλλά αποκαλύφθηκε ότι είχαν κλέψει και έξι μοτοσικλέτες κάποιες από τις οποίες πούλησαν, ενώ είχαν διαρρήξει και πέντε καταστήματα και ένα αυτοκίνητο.

Από την προανάκριση που διενήργησε η Ασφάλεια Πατρών, προέκυψε ότι, από τις 16 Αυγούστου ως τις 21 Δεκεμβρίου του 2023, οι δράστες έκλεψαν έξι μοτοσικλέτες και τις χρησιμοποίησαν για να διαρρήξουν πέντε καταστήματα και ένα σταθμευμένο όχημα, από τα οποία άρπαξαν συνολικά 1.245 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, έγγραφα, κλειδιά και τραπεζικές κάρτες, με μια από τις οποίες ο ένας αποπειράθηκε να ψωνίσει με ανέπαφη συναλλαγή από ένα κατάστημα, χωρίς να τα καταφέρει.

Παράλληλα, ο συνεργός του πλησίαζε αλλοδαπούς σε περιοχή της Δυτικής Αχαΐας και τους πωλούσε τις κλεμμένες μοτοσικλέτες. Δυο από τα κλεμμένα δίκυκλα βρέθηκαν από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας σε αγροτική περιοχή της Δυτικής Αχαΐας και στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε ένας αλλοδαπός, ο οποίος τα είχε αγοράσει από τον δράστη έναντι 400 ευρώ.

Οι υπόλοιπες κλεμμένες μοτοσικλέτες εντοπίστηκαν εγκαταλελειμμένες στην Πάτρα και σε περιοχές της Δυτικής Αχαΐας και αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους. Σε βάρος των δυο αλλοδαπών σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και απάτη με υπολογιστή σε βαθμό κακουργήματος και σε βάρος του αγοραστή των δικύκλων για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Δημοφιλέστερα

To Top