Πολιτική

Μητσοτάκης σε αγρότες στη Βόνιτσα: Είμαστε πάντα ανοιχτοί να δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε

Συνάντηση με αγρότες στο μπλόκο Βόνιτσας είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τα εγκαίνια του οδικού αξονα Ακτίου-Αμβρακία.

Ο πρωθυπουργός αφού άκουσε τα αιτήματα των αγροτών τους είπε ότι ούτε γκαρσόνια θα γίνετε ούτε θα φύγετε στη Γερμανία. Για μένα η στηριξη του πρωτογενούς τομέα είναι πρώτη πολιτική προτεραιότητα. Ξέρω τα προβλήματα από πρώτο χέρι. Αυτάτ α δύσκολα 4 χρόνια η κυβέρνηση στάθηκε στο μέτρο του δυαντού κοντά στους αγρότες με στηριξη του ΕΛΓΑ με αποζημιώσεις 1 δισ. ευρώ, με μείωση του ΦΠΑ σε λιπάσματα και ζωοτροφές.

Είμαστε πάντα ανοιχτοί να δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε και σε εθνικό και σε ευρωπαικό επίπεδο. Ξέρουμε τις εκκρεμότητες με το κόστος της κίνησης και του Ντίζελ και στο μέτρο του εφικτού για τί οι οι δημοσιοονομικές δυνατότητες δεν είναι απεριόριστες.

Ο εκπρόσωπος των αγροτών που μίλησε στον πρωθυπουργό άμεσα η κυβέρνηση μέτρα στήριξης του πρωτογενούς τομέα, να ορίζει κατώτατες τιμές στα προιόντα μας, να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, να μειωθεί το κόστος παραγωγής και να δημιουργηθούν έργα υποδομής στην ύπαιθρο. Δίνουμε αγώνα επιβίωσης, η χώρα χωρίς πρωτογενή τομέα δεν θα λέγεται χώρα

Δημοφιλέστερα

To Top