Διεθνή

Οι αγρότες «πολιορκούν» τη σύνοδο στις Βρυξέλλες – Εκατοντάδες τρακτέρ θα παραταχθούν μπροστά από την Ευρωβουλή

Παρά τις παραχωρήσεις των Βρυξελλών, όπου συνεδριάζουν σήμερα οι ευρωπαίοι ηγέτες, ο θυμός των αγροτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υποχωρεί, ιδιαίτερα στη Γαλλία όπου οι αποκλεισμοί οδικών αξόνων πρόκειται να συνεχισθούν για τέταρτη διαδοχική ημέρα.

Μολονότι ο θυμός του αγροτικού κόσμου δεν περιλαμβάνεται στο επίσημο μενού των συζητήσεων της συνόδου κορυφής των Βρυξελλών, εκατοντάδες τρακτέρ αναμένεται να φθάσουν σήμερα κοντά στο χώρο της συνόδου, μπροστά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με τους οργανωτές.

Χθες, Τετάρτη, παραμονή της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής, γάλλοι και βέλγοι αγρότες απέκλεισαν «μαζί» ένα σημείο διέλευσης στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, καταγγέλλοντας «τη στρέβλωση του ανταγωνισμού» που επικυρώνεται από συμφωνίες ελεύθερων συναλλαγών και ζητούν για σήμερα «πολύ ισχυρές ανακοινώσεις».

Στη Γαλλία, οι αγρότες διατηρούν την πίεση στους αυτοκινητοδρόμους γύρω από το Παρίσι. Η ένταση αυξήθηκε χθες, Τετάρτη, το βράδυ με τις πρώτες συλλήψεις αγροτών που ήθελαν να αποκλείσουν την αγορά του Ρανζί, επισιτιστικό πνεύμονα της περιφέρειας του Παρισιού.

Συνολικά συνελήφθησαν αργά το απόγευμα 91 άτομα έπειτα από μια εισβολή στον περίβολο της αυτής της αγοράς χονδρικής, όπου έγιναν «ζημιές», σύμφωνα με δήλωση αστυνομικής πηγής στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Δημοφιλέστερα

To Top