Ελλάδα

Καιρός – Αλκυονίδες: Ο «Ωμέγα Εμποδιστής» φέρνει συνθήκες Άνοιξης – Πόσο θα διαρκέσει η καλοκαιρία

Έπειτα από το σύντομο πέρασμα της κακοκαιρίας «Avgi» ο καιρός αποκτά ανοιξιάτικα χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει σε πρόγνωσή του ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει σε υψηλότερες για την εποχή τιμές, λόγω του «Ωμέγα Εμποδιστή».

Η θερμοκρασία σήμερα Πέμπτη (1/2) και αύριο Παρασκευή θα σημειώσει μικρή άνοδο, αν και το πρωί οι ελάχιστες θερμοκρασίες κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα θα είναι κάτω από το μηδέν σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Το Σάββατο λίγο θα πέσει η θερμοκρασία στα ανατολικά, ενώ τοπικές βροχές προβλέπονται σε Χαλκιδική, Σποράδες και Εύβοια. Από την Κυριακή η θερμοκρασία θα είναι σε τροχιά ανόδου και πάλι. Έως τουλάχιστον την Τετάρτη θα κυμαίνεται σε επίπεδα αρκετά πάνω από τα κανονικά.

Την ερχόμενη Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό χάρτη κατανομής θερμοκρασιών, η θερμοκρασία, ακόμη και στα βόρεια τμήματα της χώρας, θα αγγίξουν έως και τους 17 βαθμούς Κελσίου. 


kairos-alkionides-zesti-fevrouarios

Ειδικότερα στα νότια ο υδράργυρος θα δείχνει 17 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και Αλκυονίδες όμως φέτος ο χειμώνας είναι πολύ περιορισμένος….

Posted by Klearhos Marousakis on Thursday, February 1, 2024

Πιο αναλυτικά σήμερα Πέμπτη, σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου Παναγιώτης Γιαννόπουλου, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης ασθενείς χιονοπτώσεις μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο το πρωί τοπικά 7 μποφόρ.

Δημοφιλέστερα

To Top