Ελλάδα

Την καθιέρωση της 1ης Φεβρουαρίου ως «Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου», ανακοίνωσε ο Βρούτσης

Στην καθιέρωση της 1ης Φεβρουαρίου ως πανελλήνιας «Ημέρας Φιλάθλου» προχωρά το Υπουργείο Αθλητισμού  με αφορμή την συμπλήρωση δύο ετών από την δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε από τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, ενώ η πρόταση για την καθιέρωση της “Ημέρας Φιλάθλου” έγινε με κατάθεση τροπολογίας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Θέλουμε να δείξουμε ότι στο κομμάτι αντιμετώπισης της αθλητικής βίας είμαστε όλοι μια γροθιά. Και η συμβολή όλων των κομμάτων με το ΠΑΣΟΚ, Πλεύση Ελευθερίας και με την αποδοχή της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουμε ότι το εννοούμε», είπε ο κ. Βρούτσης. 

«Σπάνια στιγμή. Να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί το τέρας της βίας. Να γίνουν οι επόμενες κινήσεις για να μπει η ημέρα στο καλεντάρι της κοινωνίας» ανέφερε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος ενώ ο Δημήτρης Μάντζος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «είναι θετικό να γίνονται δεκτές προτάσεις της αντιπολίτευσης. Οφείλει να αποτελέσει ένα εφαλτήριο για διάλογο τον οποίο όλοι μας σας καλέσαμε να πραγματοποιήσουμε. Να μιλήσουμε με θάρρος για την αθλητική βία».

Δημοφιλέστερα

To Top