Διεθνή

Βέλγιο: Καταστράφηκαν τα γραφεία της βελγικής υπηρεσίας ανάπτυξης σε βομβαρδισμό στη Γάζα

Η υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου, η Ατζά Λαμπίμπ, ανακοίνωσε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή πως κάλεσε την πρεσβεύτρια του Ισραήλ στις Βρυξέλλες έπειτα από βομβαρδισμούς οι οποίοι «κατέστρεψαν» τα γραφεία της βελγικής υπηρεσίας ανάπτυξης στη Λωρίδα της Γάζας.

«Τα γραφεία της ENABEL, της βελγικής υπηρεσίας ανάπτυξης, στη Γάζα βομβαρδίστηκαν και καταστράφηκαν. Το να στοχοποιούνται πολιτικά κτίρια είναι απαράδεκτο» και «καλούμε την πρεσβεύτρια του Ισραήλ για να δώσει πλήρεις εξηγήσεις», ανέφερε μέσω X (του πρώην Twitter) η επικεφαλής της βελγικής διπλωματίας, διευκρινίζοντας πως ενεργεί μαζί με την υπουργό Ανάπτυξης Καρολίν Ζενέ.

Ο Ζαν Βαν Βετέρ, ο διευθυντής της ENABEL, διευκρίνισε μέσω X ότι τα γραφεία της υπηρεσίας στον παλαιστινιακό θύλακο «καταστράφηκαν ολοσχερώς χθες σε βομβαρδισμό».

«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι (…) Ως κυβερνητική υπηρεσία που εργάζεται για το κοινό καλό στο πλαίσιο του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, δεν μπορούμε να το αποδεχθούμε αυτό», πρόσθεσε, συνοδεύοντας την ανάρτηση με δυο φωτογραφίες: η πρώτη εικονίζει το πολυώροφο κτίριο στο οποίο στεγάζονταν τα γραφεία· η δεύτερη σωρό από συντρίμμια.

Τα γραφεία της ENABEL βρίσκονταν στην οδό Βίκτωρος Ουγκό, στην κεντρική συνοικία αρ Ρίμαλ της πόλης της Γάζας.

Δημοφιλέστερα

To Top