Διεθνή

Μαζικές διαδηλώσεις στη Γερμανία κατά της ακροδεξιάς

Περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι στο Βερολίνο και δεκάδες χιλιάδες σε άλλες γερμανικές πόλεις διαδήλωσαν για άλλη μια φορά κατά της ακροδεξιάς, με κεντρικό σύνθημα: «Εμείς είμαστε το ανάχωμα!».

Η συμμαχία «Χέρι με χέρι – Αναλάβετε δράση τώρα!» συντόνισε 1.700 οργανώσεις, οι οποίες διοργάνωσαν τη διαδήλωση στη γερμανική πρωτεύουσα. Το πλήθος συγκεντρώθηκε μεταξύ του κτιρίου του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου και της καγκελαρίας και σχημάτισε ανθρώπινη αλυσίδα με τα χέρια υψωμένα φωνάζοντας «Όλο το Βερολίνο σταματά την AfD» και «Δεν υπάρχει εδώ χώρος για ρατσισμό».


At least 150,000 gather in Berlin against the far-right


Demo gegen rechts in Berlin: Mehr als hunderttausend Teilnehmer | AFP

Τα περισσότερα συνθήματα στρέφονταν εναντίον της Εναλλακτικής για την Γερμανία (ΑfD), ζητώντας την απαγόρευσή της, ενώ οι διοργανωτές τόνιζαν την ανάγκη τα δημοκρατικά πολιτικά κόμματα να ενεργοποιηθούν εναντίον των ακραίων σχηματισμών. Το «παρών» στο συλλαλητήριο του Βερολίνου έδωσαν ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ και η αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Σάσκια Έσκεν, κρατώντας πανό με το σύνθημα «Δείξτε κόκκινη κάρτα στους ναζί».

Διαδηλώσεις με ανάλογα συνθήματα πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Φρανκφούρτη, στην Δρέσδη, στο Πότσνταμ, στο Φράιμπουργκ, στο Αννόβερο, αλλά και σε μικρότερες πόλεις σε όλη τη χώρα.

Δημοφιλέστερα

To Top