Ελλάδα

Απάτη με δόλωμα την δήθεν επικαιροποίηση στοιχείων στο Gov.gr – Δείτε τις παγίδες των επιτήδειων

Νέα απάτη με πρόσχημα μια δήθεν επικαιροποίηση στοιχείων από το Gov.gr έχουν αναπτύξει το τελευταίο διάστημα επιτήδειοι με στόχο να υποκλέψουν κωδικούς ασφαλείας και ονόματα χρήστη σε τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα μορφή απάτης με πρόσχημα το Gov.gr έχει καταγραφεί τις τελευταίες ημέρς και ξεκινά με αποστολή e-mail σε υποψήφια θύματα.

Η πρώτη εικόνα που θα συναντήσουν τα υποψήφια θύματα είναι αυτή που ακολουθεί με ένα link το οποίο αντί να οδηγεί στην πλατφόρμα του Gov.gr, οδηγεί σε μια άλλη ιστοσελίδα την οποία οι επιτήδειοι έχουν «πειράξει» ώστε να θυμίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την κρατική υπηρεσία.

Δείτε την πρώτη παγίδα που στήνουν οι επιτήδειοι:


apati_gov

Η ιστοσελίδα στην οποία οδηγούν οι απατεώνες αν και θυμίζει Gov.gr, στην μπάρα με την ηλεκτρονική διεύθυνση γράφει «gov.setupgovgr.xyz/gr/», στοιχείο που θα πρέπει να χτυπήσει καμπανάκια και γρήγορα όποιος την εντοπίσει θα πρέπει να κλείσει το παράθυρο που έχει ανοίξει.


apati_gov1

Στο επόμενο βήμα οι επιτήδειοι έχουν στήσει μια σελίδα που και πάλι μοιάζει με αυτή του Gov.gr όταν οι πολίτες ερωτώνται σε ποια τράπεζα διαθέτουν λογαριασμό.

Δημοφιλέστερα

To Top