Αθλητισμός

Stoiximan Super League 1, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (21:00, Cosmote Sport 1)

Το μεγάλο παιχνίδι της  ημέρας δεν είναι άλλο από το ντέρμπι «αιωνίων» που θα διεξαχθεί στη Λεωφόρο στις 21:00 απέναντι στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Οι πράσινοι έπεσαν στην 3η θέση μετά την ήττα στην Τούμπα, με τους ερυθρόλευκους να πηγαίνουν με αυτοπεποίθηση μετά τις τρεις σερί νίκες που έχουν σημειώσει με στόχο να πιάσουν τον Παναθηναϊκό σε περίπτωση που περάσουν με διπλό.

Χωρίς το πιο σημαντικό του επιθετικό «όπλο» θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκός. Ο Ιωαννίδης παρά το γεγονός πως επέστρεψε την Πέμπτη στις προπονήσεις, κρίθηκε πως δεν είναι 100% έτοιμος και υπό τον φόβο νέου τραυματισμού, θα μείνει εκτός αποστολής. Αυτήν θα την ανακοινώσει το μεσημέρι της Κυριακής ο Φατίχ Τερίμ, καθώς θα περιμένει μέχρι και την τελευταία στιγμή τρεις ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο όριο. Αυτοί είναι οι Βαγιαννίδης, Σπόραρ και Βέρμπιτς.

Ο Ολυμπιακός δεν ανακοινώνει αποστολή, με τον Κάρλος Καρβαλιάλ να μην έχει διαθέσιμους τους Ρέτσο, Ζέλσον Μάρτινς, Ελ Αραμπί και Μαντί Καμαρά, όπως και τον νεοαποκτηθέντα Καμπράλ, ο οποίος βρίσκεται στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Ιστορία 

Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν για τέταρτη φορά μέσα στη σεζόν, αφού εκτός από την αναμέτρηση του Α’ Γύρου που δεν ολοκληρώθηκε και κατοχυρώθηκε στον Παναθηναϊκό με 3-0, υπήρξε και η κόντρα τους για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος, η οποία κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, αφού οι δύο αναμετρήσεις ολοκληρώθηκαν ισόπαλες, με 1-1 στη Λεωφόρο και 0-0 στο στάδιο Καραϊσκάκης.

Ο Παναθηναϊκός έχει ηττηθεί μόνο σε μια από τις έντεκα τελευταίες αναμετρήσεις του με τον Ολυμπιακό, ανεξάρτητα έδρας και διοργάνωσης. Σε αυτά τα έντεκα παιχνίδια υπάρχουν έξι ισοπαλίες, τέσσερις νίκες των Πρασίνων και μια των Ερυθρολεύκων, η οποία ήταν για τα Playoffs της περσινής σεζόν.

Γενικά, όμως, η ισοπαλία είναι ο νικητής στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό όταν γηπεδούχοι είναι οι Πράσινοι. Τα παιχνίδια ανάμεσα τους μάλιστα δεν έχουν πολλά γκολ, με τα 10 από τα 68 να έχουν τελειώσει 0-0, ενώ συνολικά ο μέσος όρος γκολ ανά παιχνίδι είναι μόλις στο 2,01.

Το δημοφιλέστερο σκορ είναι το 1-1, με 14 εμφανίσεις, ενώ μόλις τρεις φορές ο Παναθηναϊκός και τέσσερις ο Ολυμπιακός έχουν σημειώσει από τρία και πάνω γκολ σε ένα παιχνίδι.

Κανείς ποδοσφαιριστής δεν έχει σημειώσει χατ τρικ σε αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, ενώ από δύο τέρματα στην ίδια αναμέτρηση έχουν οι Μασούρας, Ελ Αραμπί, Τζιμπούρ, Σισέ, Καραπιάλης, Βαζέχα, Άλβαρες και Αντωνιάδης.

Οι περισσότερες νίκες του Παναθηναϊκού (9) και οι περισσότερες του Ολυμπιακού (7) είναι με σκορ 1-0, ενώ μόλις σε τέσσερις αναμετρήσεις υπήρξε ισοπαλία με τέσσερα γκολ (2-2).

Δημοφιλέστερα

To Top