Ελλάδα

Καιρός: Οι Αλκυονίδες φέρνουν λιακάδα και 20 βαθμούς στην «καρδιά» του χειμώνα – Πόσο θα διαρκέσουν

Καλοκαιρία τουλάχιστον για τις επόμενες δέκα ημέρες προβλέπει ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, καθώς οι Αλκυονίδες ημέρες ήρθαν για να… μείνουν με τη θερμοκρασία να σημειώνει σημαντική άνοδο.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του γνωστού μετεωρολόγου, τουλάχιστον μέχρι και τις 15 Φεβρουαρίου δεν αναμένεται κάποια ψυχρή εισβολή, ενώ το θερμόμετρο θα συνεχίσει να ανεβαίνει με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Πέμπτη, θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο και λίγες καταιγίδες, καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο. Ξανά τοπικές βροχές θα έχουμε την Κυριακή στα δυτικά. Με τους ανέμους όλες τις ημέρες δυτικούς νοτιοδυτικούς και τη θερμοκρασία στους 17 με 20 βαθμούς, αναζητούμε έναν χειμώνα που ουσιαστικά δεν έχει έρθει ακόμη.


kairosaurio-alkionidesmeres

Αλκυονίδες ημέρες: Θερμοκρασίες έως και 18 με 19 βαθμούς δείχνει ο ευρωπαϊκός χάρτης στα κεντρικά τμήματα της χώρας – 18άρια και στη Θεσσαλονίκη

Η πρόγωση Γιαννόπουλου


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cywvz47m6luh)

Τι λέει ο Μαρουσάκης 

Ανοιξιάτικη καιρικά βλέπει την εβδομάδα που ανοίγεται μπροστά μας και ο μετεωερολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης με τον υδράργυρο τοπικά να προσεγγίζει και τους 22° με 24° και με έμφαση την ανατολική ηπειρωτική χώρα εκεί όπου ο δυτικός νοτιοδυτικός άνεμος λειτουργεί σαν καταβάτης θερμαίνοντας περισσότερο τις εκεί περιοχές. 

Ανοιξιάτικη καιρικά η νέα μας εβδομάδα με τον υδράργυρο τοπικά να προσεγγίζει και τους 22° με 24° και με έμφαση την…

Posted by Klearhos Marousakis on Sunday, February 4, 2024

Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά στο λεκανοπέδιο της Αττικής οι Αλκυονίδες διαρκούν συνήθως περισσότερο και γίνονται πιο εύκολα αισθητές. Αυτό συμβαίνει γιατί με την αύξηση της θερμοκρασίας στην καρδιά του χειμώνα δημιουργείται αντικυκλωνική κυκλοφορία πάνω από την Αττική.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά:

Αλκυονίδες ημέρες ορίζονται οι «ημέρες καλοκαιρίας» μεταξύ της 16ης Δεκεμβρίου και της 16ης Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια των οποίων η ελάχιστη θερμοκρασία δεν κατεβαίνει κάτω από τους 4 βαθμούς και η μέγιστη υπερβαίνει τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Δημοφιλέστερα

To Top