Διεθνή

Κάρολος: Η στιγμή που το BBC ανακοινώνει πως ο βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου διαγνώστηκε με καρκίνο

Η είδηση της διάγνωσης του βασιλιά Καρόλου με καρκίνο ταρακουνά τη Βρετανία, με τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο να επιδίδονται στη σύνταξη μίας σειράς δημοσιευμάτων για την κατάσταση που επικρατεί στο Μπάκιγχαμ. 

Η στιγμή, όμως, που ανακοινώθηκε από το BBC το ιατρικό νέο για τον Κάρολο έχει ειδική σημασία. 


King Charles diagnosed with cancer, Buckingham Palace says | BBC News

Το BBC με έκτακτο δελτίο στην τηλεόραση ενημέρωσε το κοινό πως ο βασιλιάς Κάρολος έχει καρκίνο. Η παρουσιάστρια διάβασε την ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ ενώ στη συνέχεια η ρεπόρτερ σχολίασε πως η βασιλική οικογένεια και ο ίδιος ο Κάρολος σοκαρίστηκαν από τη διάγνωση, που έγινε 17 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

«Πρόκειται για μια δύσκολη περίοδο για τον βασιλιά και την οικογένεια», συμπλήρωσε από την πλευρά της η παρουσιάστρια.

Νωρίτερα, το Μπάκιγχαμ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιούσε πως ο βασιλιάς Κάρολος έχει καρκίνο. Η ανακοίνωση αυτή ήρθε λίγες μέρες μετά το εξιτήριο του βασιλιά Καρόλου από το νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση για υπερτροφία προστάτη.

Στην ανακοίνωση του παλατιού διευκρινίζεται πως ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο, που δεν έχει να κάνει με τον προστάτη ενώ ήδη ξεκίνησε θεραπείες και «ανυπομονεί να επιστρέψει σε πλήρη δημόσια καθήκοντα το συντομότερο δυνατό».

Οι λεπτομέρειες που αφορούν στην υγεία του 75χρονου βασιλιά ήταν λιγοστές στην ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ. Ο βασιλιάς Κάρολος θα αναστείλει τις δημόσιες εκδηλώσεις του αλλά θα συνεχίσει να ασκεί τον συνταγματικό του ρόλο ως αρχηγός του κράτους.

Δημοφιλέστερα

To Top