Ελλάδα

Φοιτητικές κινητοποιήσεις: Ποιες σχολές διεξάγουν ήδη διαδικτυακές εξετάσεις – Σε ελάχιστα μαθήματα η εξεταστική στο ΕΜΠ

Εναρμονιζόμενες με την απόφαση της Έκτακτης Συνόδου των Πρυτάνεων την περασμένη εβδομάδα, αρκετές από τις Συγκλήτους των ΑΕΙ έχουν ήδη ανακοινώσει πως προχωρούν στη διενέργεια διαδικτυακών εξετάσεων στις σχολές που εξακολουθούν να τελούν υπό κατάληψη, προκειμένου να μην χαθεί το εξάμηνο.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι σήμερα, οι σχολές υπό κατάληψη είναι περίπου 150 ενώ εντός της ημέρας πολλοί είναι οι φοιτητικοί σύλλογοι, που πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις σχετικά με τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεών τους ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Ξεκίνησε η εξεταστική στο ΕΚΠΑ

Ειδικότερα, στο ΕΚΠΑ οι διαδικτυακές εξετάσεις έχουν ξεκινήσει στις περισσότερες σχολές ή έχει αναρτηθεί το πρόγραμμα της εξεταστικής.

Η Νομική και η Ιατρική έχουν ήδη αρχίσει τις εξετάσεις.

Πρόγραμμα αναμένεται άμεσα από τη Σχολή Θετικών Επιστημών, τη Φιλοσοφική, τη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών όπως και το ΤΕΑΠΗ του Παιδαγωγικού, με το ΠΤΔΕ να έχει ήδη αναρτήσει το δικό του πρόγραμμα.

Υπενθυμίζεται, ότι στο ΕΚΠΑ προκειμένου να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε τυχόν πρόβλημα προκύψει, συγκροτήθηκε Επιτροπή υποστήριξης, η οποία αποτελείται από Αντιπρυτάνεις, Κοσμήτορες και τεχνικούς.

Σε ελάχιστα μαθήματα οι διαδικτυακές εξετάσεις στο ΕΜΠ

Στο ΕΜΠ έχει αποφασιστεί ότι δεν θα γίνουν διαδικτυακές εξετάσεις παρά σε ελάχιστα μαθήματα, όπου οι διδάσκοντες κρίνουν ότι μπορεί να διασφαλιστεί το αδιάβλητο, μέσα στην εβδομάδα 5-11 Φεβρουαρίου εν όψει της έναρξης του εαρινού εξαμήνου στις 12/2.

Από τις εννέα συνολικά Σχολές, πρόγραμμα εξετάσεων έχουν ανακοινωθεί από τις εξής: τη Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών, τη Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών-Μηχανικών Γεωπληροφορικής, τη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (ΣΕΜΦΕ) και τη Σχολή Χημικών Μηχανικών. Ο αριθμός των εξεταζόμενων μαθημάτων κυμαίνεται στο 10-20% του συνόλου των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου.

Ενδεικτικό είναι το πρόγραμμα των εξετάσεων της Σχολής Χημικών Μηχανικών, που δεν ανακοίνωσε πρόγραμμα εξετάσεων αλλά, σύμφωνα με ανακοίνωση του κοσμήτορα της Σχολής, οι διδάσκοντες θα ενημερώσουν με email τους εγγεγραμμένους φοιτητές στα λίγα μαθήματα, που θα εξεταστούν.

Δημοφιλέστερα

To Top