Διεθνή

Πούτιν: Έδωσε συνέντευξη στον Τάκερ Κάρλσον επειδή… διαφέρει – Διαρκεί δύο ώρες, «θα είναι επική»

Το ‘πε και το ‘κανε. Το φερέφωνο του τέως προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο συντηρητικός πρώην παρουσιαστής του δικτύου Fox News, Τάκερ Κάρλσον, επιβεβαιώνει όλους όσοι είχαν προβλέψει ότι θα μετέβη στη Μόσχα για να πάρει συνέντευξη από τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πρόκειται για την πρώτη συνέντευξη Πούτιν σε ξένο δημοσιογράφο από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Αναρτώντας περιχαρής την είδηση στην πλατφόρμα «X» (πρώην Twitter) ότι πήρε συνέντευξη από τον ισχυρό άνδρα του Kρεμλίνου, ο Κάρλσον ανέβαζε και βίντεο ποζάροντας στον Καθεδρικό Ναό του Χριστού Σωτήρος. Το σχετικό βίντεο είχε μέσα σε λίγες ώρες 54 εκατομμύρια κλικ.

Από την ώρα που πάτησε το πόδι του στη ρωσική πρωτεύουσα, ο δημοσιογράφος που στηρίζει απροκάλυπτα τον Ρεπουμπλικανό τέως πρόεδρο των ΗΠΑ, κατάφερε να πείσει τον Πούτιν να ανοίξει τα χαρτιά του ενόψει των ρωσικών εκλογών στις 17 Μαρτίου και λίγους μήνες αργότερα, των αμερικανικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Στο σχετικό βίντεο, ο Κάρλσον ευλογεί τα… γένια του, δηλαδή ότι ήταν ριψοκίνδυνο αυτό που έκανε, ότι είχε προγραμματιστεί εδώ και πολύ καιρό κι ότι αυτό σημαίνει δημοσιογραφία.

Τι είπε ο Κάρλσον και αντέδρασε ο Πεσκόφ

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, έσπευσε να σχολιάσει τον ισχυρισμό του Κάρλσον ότι «ούτε ένας δυτικός δημοσιογράφος δεν μπήκε στον κόπο να πάρει συνέντευξη από τον Πούτιν».

«Ο κύριος Κάρλσον δεν έχει δίκιο. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει περίπτωση να το ξέρει αυτό. Λαμβάνουμε πολλά αιτήματα για συνεντεύξεις με τον πρόεδρο της Ρωσίας»,τόνισε.

Η συνέντευξη βιντεοσκοπήθηκε την Τρίτη, όπως ανέφερε το Κρεμλίνο σήμερα το πρωί και το γραφείο Τύπου της ρωσικής προεδρίας τόνισε ότι η συνέντευξη Πούτιν – Κάρλσον θα μεταδοθεί αύριο το απόγευμα, στις 18.00 (ώρα Ουάσιγκτον).

Δημοφιλέστερα

To Top