Ελλάδα

Καιρός: Βροχές σήμερα στη δυτική Ελλάδα και κυρίως στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο – Επιδείνωση από την Κυριακή

Ο αίθριος καιρός με τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που έφεραν οι Αλκυονίδες δίνουν από σήμερα τη θέση τους σε βροχές στα δυτικά και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, με τα φαινόμενα να είναι λίγο πιο έντονα από την Κυριακή, καθώς σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά ένα σύστημα κακοκαιρίας θα φέρει αλλαγή στο σκηνικό του καιρού.

Όπως αναφέρει ο Διευθυντής της ΕΜΥ σε ανάρτησή του «οι θερμοκρασίες μέχρι και το Σάββατο θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα. Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες βροχές στα δυτικά και το Ανατολικό Αιγαίο την Πέμπτη και την Παρασκευή. Αλλαγή του καιρού την Κυριακή από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες, ενώ θα πνέουν πολύ ενισχυμένοι νοτιάδες.

Το Σάββατο θα σημειωθούν πολύ καλές θερμοκρασίες, ενώ από την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου και κυρίως την Δευτέρα θα πλήξει κακοκαιρία τη χώρα, με βοριάδες, πτώση της θερμοκρασίας και βροχές. Τα ξημερώματα της Δευτέρας θα έχουμε και καταιγίδες στην Αττική, προβλέπει από την πλευρά του ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ο καιρός σήμερα

Αναμένονται τοπικές βροχές στη Δυτική Ελλάδα και κυρίως μετά το μεσημέρι στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, σε τμήματα των Κυκλάδων και ενδεχομένως τοπικά στην Κρήτη. Αυξημένη είναι η πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων κυρίως στο Ανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Παράλληλα οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν την ασθενή μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -3 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 19, στην Ήπειρο από 2 έως 18, στη Θεσσαλία από 1 έως 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 19-21 βαθμούς, στα Επτάνησα από 10 έως 17, στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 18-19 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 22-23 βαθμούς Κελσίου.

Δημοφιλέστερα

To Top