Ελλάδα

Εξαπάτησε 18 επιχειρήσεις παριστάνοντας τον τεχνικό κινητής τηλεφωνίας

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τις απάτες που είχε διαπράξει σε όλη την Ελλάδα ένας 51χρονος , ο οποίος τηλεφωνούσε σε επιχειρήσεις παριστάνοντας τον τεχνικό εταιρείας κινητής τηλεφωνίας με το πρόσχημα ότι έπρεπε να ακυρώσει κάρτες χρόνου ομιλίας και αποσπούσε τους κωδικούς τους.

Η έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Βέροιας που συνεχίζεται μετά την ταυτοποίηση του απατεώνα, τον Απρίλιο του 2023, οδήγησε στην εξιχνίαση άλλων εννέα περιπτώσεων με τις απάτες να φτάνουν τις 18 και τη λεία του τα 24.000 ευρώ. Με την ίδια μεθοδολογία, ο 51χρονος “μαϊμού” τεχνικός εξαπάτησε τον Φεβρουάριο και το Μάρτιο του 2023 εννέα επιχειρήσεις σε Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Πέλλα και Κυκλάδες, από τις οποίες απέσπασε τους κωδικούς καρτών συνολικής αξίας 8.223 ευρώ και τις εξαργύρωσε. Η συμπληρωματική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για απάτες κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Η δράση του 51χρονου είχε εξιχνιαστεί στις 21 Απριλίου του 2023, όταν διαπιστώθηκε ότι από τις 18 Νοεμβρίου ως τις 24 Δεκεμβρίου του 2022 είχε εξαπατήσει συνολικά εννέα περίπτερα, καταστήματα ψιλικών και άλλα καταστήματα και συγκεκριμένα δύο σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και από ένα σε Αρκαδία, Αττική, Ημαθία, Μαγνησία, Σέρρες, Τρίκαλα και Φωκίδα, από τα οποία είχε αποσπάσει τους κωδικούς από συνολικά 700 κάρτες χρόνου ομιλίας, συνολικής αξίας 15.809 ευρώ.

Δημοφιλέστερα

To Top