Τεχνολογία

Google: Το Bard μετονομάζεται σε Gemini – Τι μπορεί να κάνει ο βοηθός τεχνητής νοημοσύνης

Τη μετονομασία του Bard σε Gemini, ανακοίνωσε η Google. Σε δηλώσεις της η Sissie Hsiao, αντιπρόεδρος και γενική διευθύντρια, Gemini experiences (πρώην Bard) και Google Assistant ανέφερε:

«Από πέρυσι που λανσάραμε το Bard, άνθρωποι σε όλο τον κόσμο το έχουν χρησιμοποιήσει για να συνεργαστούν με την Τεχνητή Νοημοσύνη AI με έναν εντελώς νέο τρόπο – να προετοιμάζονται για συνεντεύξεις εργασίας, να διορθώνουν κώδικα, να αναπτύσσουν νέες επιχειρηματικές ιδέες ή, όπως ανακοινώσαμε την περασμένη εβδομάδα, να δημιουργούν συναρπαστικές εικόνες. Η αποστολή μας με το Bard ήταν εξαρχής να δώσουμε άμεση πρόσβαση στα μοντέλα μας τεχνητής νοημοσύνης και το Gemini αντιπροσωπεύει την πιο ικανή οικογένεια μοντέλων μας. Για να αναδείξουμε αυτό το γεγονός, το Bard θα είναι πλέον γνωστό ως Gemini. Με το μοντέλο Pro 1.0 υπάρχει δυνατότητα συνομιλίας με το Gemini σε περισσότερες από 40 γλώσσες και σε περισσότερες από 230 χώρες και γεωγραφικές περιοχές. Τώρα, παρουσιάζουμε δύο νέες εμπειρίες -το Gemini Advanced και μια εφαρμογή για κινητά (δεν είναι ακόμη διαθέσιμη στην Ευρώπη)- ώστε να βοηθήσουμε τους χρήστες να συνεργαστούν εύκολα με το καλύτερο AI της Google».


Bard becomes Gemini | Ultra 1.0 and a new mobile app

«Πολύ πιο ικανό» το Gemini Advanced

Όπως ανακοινώθηκε, με το μοντέλο Ultra 1.0, το Gemini Advanced είναι πολύ πιο ικανό σε εξαιρετικά σύνθετες εργασίες, όπως ο προγραμματισμός, ο επαγωγικός συλλογισμός, η παρακολούθηση εξειδικευμένων οδηγιών και η συνεργασία σε δημιουργικά έργα. Το Gemini Advanced όχι μόνο επιτρέπει οι χρήστες να πραγματοποιούν εκτενέστερες και λεπτομερέστερες συνομιλίες, αλλά κατανοεί καλύτερα το ευρύτερο πλαίσιο μέσα από προηγούμενες ερωτήσεις. Για παράδειγμα:

● Το Gemini Advanced μπορεί να γίνει ο προσωπικός δάσκαλός των πολιτών – δημιουργώντας βήμα προς βήμα οδηγίες, δείγματα διαγωνισμάτων ή κύκλους συζητήσεων που ανταποκρίνονται στο δικό σας στυλ μάθησης.

● Μπορεί να βοηθήσει με πιο προχωρημένα σενάρια κωδικοποίησης, λειτουργώντας ως φορέας ανταλλαγής ιδεών και βοηθώντας σας να αξιολογήσετε διαφορετικές προσεγγίσεις κωδικοποίησης.

● Μπορεί να βοηθήσει τους ψηφιακούς δημιουργούς να περάσουν από την ιδέα στην υλοποίηση, δημιουργώντας φρέσκο περιεχόμενο, αναλύοντας τις πρόσφατες τάσεις και επινοώντας βελτιωμένους τρόπους για να αυξήσουν το κοινό τους.


Gemini Advanced with Google’s Ultra 1.0 model

Δημοφιλέστερα

To Top