Οικονομία

Ο Μητσοτάκης, το ΠΑΣΟΚ και τα σκληρά δεξιά… παρατράγουδα, η εθελουσία της Eurobank, ο δεύτερος γύρος του Champions League και το αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Ο πρωθυπουργός θα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην Golden Visa και το Airbnb, αλλά και στα στεγαστικά προγράμματα που τρέχουν, όπως το “ανακαινίζω-νοικιάζω”, αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι ότι ο Πρωθυπουργός θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και αναμένεται να τοποθετηθεί και για το θέμα των καταγγελιών περί του κράτους δικαίου και του ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Σκληρό ροκ» Μητσοτάκη σε Ανδρουλάκη

-Οι πηγές μου λένε ότι ο Μητσοτάκης αναμένεται να παίξει “σκληρό ροκ” απέναντι στον Ανδρουλάκη, τον οποίο θεωρεί ως έναν εκ των βασικών ενορχηστρωτών αυτής της εξέλιξης. Αυτό που μαθαίνω είναι ότι προτίθεται να επισημάνει ιδιαίτερα ότι Έλληνες ευρωβουλευτές με την ψήφο τους εξουσιοδότησαν το Ευρωκοινοβούλιο να καλεί την Κομισιόν να περιστείλει ακόμα και ευρωπαϊκά κεφάλαια προς τη χώρα μας, αν διαπιστώνεται «έκπτωση» από τις ευρωπαϊκές αξίες.

Απόγευμα Δευτέρα ή πρωί Τρίτης η συνάντηση

-Στο μεταξύ, στο Μαξίμου περιμένουν μια ενημέρωση από τα μπλόκα, προκειμένου να μάθουν ποιοι θα έρθουν για να συνομιλήσουν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη συνάντηση που θα γίνει το απόγευμα της Δευτέρας ή το πρωί της Τρίτης. Όταν οι αγρότες ενημερώσουν για την ακριβή σύνθεση, τότε θα κλειδώσει και ο ακριβής χρόνος του ραντεβού. Απευθύνθηκα χθες στον άνθρωπό μου στο Μ.Μ., ο οποίος μου είπε ότι αυτό που έχουν λαμβάνειν είναι αυτό που διαβάσατε πρώτα εδώ προ ημερών, δηλαδή πιο “μπροστά” την επιστροφή του ΕΦΚ, ενώ αναζητείται και κάτι καλύτερο για τη Θεσσαλία σε επίπεδο στοχευμένου μέτρου ή και για τον διακανονισμό που αφορά το ρεύμα. Εφόσον οι αγρότες συστήσουν αντιπροσωπεία, παρών θα είναι και ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος “κέρδισε πόντους” πηγαίνοντας στο μπλόκο του Νέου Μοναστηρίου. Πάντως, έχει συγκροτηθεί διυπουργικό επιτελείο που μελετά τις προτάσεις των αγροτών και εξετάζει τα περιθώρια που υπάρχουν για νέες παρεμβάσεις σε αγροτικό ρεύμα και ντίζελ.

Οι λαγοί του Συντάγματος

-Αίσθηση… πολύ μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η τακτική του κόμματος Βελόπουλου να διεμβολίσει το κοινό μέτωπο που στηνόταν με τη Νίκη προκειμένου να κατατεθεί κοινό αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων. Τέτοια αίσθηση σαν να βλέπεις… λαγό στην πλατεία Συντάγματος.

…και τα δεξιά παρατράγουδα

-Σας τα είχαμε πει ότι για το αίτημα ονομαστικής απαιτείται υπογραφή 15 βουλευτών και άρα συμμαχίες μεταξύ των δεξιότερων κομμάτων (δεν διαθέτουν μόνα τους επαρκή αριθμό βουλευτών) που έως τώρα δεν μοιράζονται ούτε τον πυρετό τους. Φάνηκε όμως ότι ο κοινός στόχος κατά του κυβερνητικού νομοσχεδίου ήταν ικανός για να παραμερίσουν τον μεταξύ τους εμφύλιο για το ποιος είναι αυθεντικότερος χριστιανοπατριώτης. Και όντως, ο ευλογητός πρόεδρος της Νίκης, Δημήτριος Νατσιός – κάτι σαν το ευλογημένο τυρί – έκανε χθες από τη Βουλή το βήμα προσέγγισης αποδεχόμενος το προσκλητήριο που είχε απευθύνει ο Βελόπουλος την προηγούμενη ημέρα. Και ενώ θα περίμεναν όλοι ότι απομένουν λεπτομέρειες για τον πρώτο αλά γκρέκα συνεταιρισμό των 5 αστεριών, βγήκε η Ελληνική Λύση και κατήγγειλε τον Νατσιό ως “κλέφτη και αμαρτωλό” που προσπαθεί να καπελώσει τους πάντες στον ιερό αγώνα κατά του νομοσχεδίου. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ναυάγησε και η προοπτική της ονομαστικής, καθώς στις “στάχτες” του συμφώνου συμβίωσης Νατσιού – Βελόπουλου γεννιέται ένας νέος πολιτικός έρωτας. Μεταξύ Σπαρτιατών και της Νίκης. Εκτός αν επανεμφανιστούν… λαγοί.

Δημοφιλέστερα

To Top