Διεθνή

Πολωνία: Η Βαρσοβία αμφισβητεί τη δήλωση Πούτιν πως δεν τον ενδιαφέρει να επιτεθεί σε Πολωνία και Λετονία

Πολωνοί κοινοβουλευτικοί εξέφρασαν αμφιβολίες σχετικά με το ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας εισβολής στις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, Πολωνία και Λετονία, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον Τάκερ Κάρλσον.

Ο Πολωνός πρόεδρος της βουλής Ζιμόν Χολόβνια είπε σήμερα ότι δεν πρέπει να γίνουν πιστευτές οι κατευναστικές δηλώσεις του Πούτιν, αφότου ο ηγέτης του Κρεμλίνου είπε στον Κάρλσον ότι θα στείλει ρωσικά στρατεύματα στην Πολωνία εάν η Βαρσοβία επιτεθεί στη Ρωσία.

Ο Χολόβνια αποκάλεσε τον Κάρλσον «χρήσιμο ηλίθιο» για τη ρωσική προπαγάνδα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό κανάλι TVN24. «Έδωσε το μικρόφωνο σ’ έναν ψεύτη, έναν δολοφόνο και έναν διεθνή τρομοκράτη», πρόσθεσε αναφερόμενος στην συνέντευξη που προβλήθηκε στις ΗΠΑ την Πέμπτη το βράδυ.

Ο Κάρλσον έκανε τη συνέντευξη με τον Πούτιν στη Μόσχα την Πέμπτη. Η διάρκειας 127 λεπτών συνέντευξη δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του Κάρλσον και στο Twitter.

Ο Πούτιν είπε ότι μια εισβολή της Ρωσίας στην Πολωνία και τη Λετονία «αποκλείεται απολύτως» με μία εξαίρεση, δηλαδή μια προηγούμενη εισβολή στη Ρωσία. «Δεν έχουμε ενδιαφέρον για την Πολωνία, τη Λετονία ή οποιονδήποτε άλλο. Γιατί να το κάνουμε αυτό; Απλώς δεν έχουμε κανένα συμφέρον», είπε ο Πούτιν. Ωστόσο ο Ρώσος ηγέτης είχε κάνει παρόμοιες δηλώσεις πριν ξεκινήσει την πλήρους κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Πούτιν έχει γίνει μια θανάσιμη απειλή για τη Πολωνία, την Ευρώπη και την ελευθερία, είπε ο Χολόβνια. «Πρέπει να σταματήσουμε αυτόν κίνδυνο πάση θυσία».

Ο πολωνικός στρατός προετοιμάζεται για διάφορα σενάρια, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βλαντισλάβ Κοσινιάκ –Καμίς. «Τίποτα δεν θα περιορίσει την επαγρύπνησή μας και τέτοιες δηλώσεις σίγουρα δεν θα το κάνουν, επειδή είναι αναξιόπιστες», δήλωσε αναφερόμενος στη συνέντευξη του Πούτιν.

Δημοφιλέστερα

To Top