Διεθνή

Πόλεμος στο Ισραήλ: Οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στη Χαν Γιούνις στη νότια Γάζα

Οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν σήμερα σε νοσοκομείο της Χαν Γιούνις, πόλη στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας που πολιορκούν εδώ και αρκετές εβδομάδες, ανακοίνωσε η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος (PRCS), η οποία διαχειρίζεται το νοσοκομείο.

“Οι (ισραηλινές) δυνάμεις κατοχής εισέβαλαν στο νοσοκομείο Αλ-Αμάλ και άρχισαν να το ερευνούν”. “Δυσκολευόμαστε να επικοινωνήσουμε με τις ομάδες μας στο εσωτερικό”, δηλωσε σε ανακοίνωσή της η PRCS.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα στρατεύματά του ξεκίνησαν επιχείρηση έρευνας στο νοσοκομείο μετά τη συλλογή “πληροφοριών που ανέφεραν ότι η Χαμάς διεξήγαγε τρομοκρατικές δραστηριότητες” στο κτιριακό συγκρότημα.

Σύμφωνα με την PRCS οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής συνέλαβαν οκτώ μέλη της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου στο νοσοκομείο Αλ Αμάλ, μεταξύ των οποίων τέσσερις γιατρούς, καθώς επίσης και τέσσερις τραυματίες και πέντε συνοδούς ασθενών.

Επίσης η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος καταγγέλλει πως οι δυνάμεις κατοχής κατά τη διάρκεια της ερευνάς τους που είχε διάρκεια περίπου 10 ωρών, κατέστρεψαν εξοπλισμό, έπιπλα και συσκευές, συνέλαβαν, ανέκριναν, ξυλοκόπησαν και ταπείνωσαν μέλη της.

Δημοφιλέστερα

To Top