Αθλητισμός

Βρούτσης για το άνοιγμα των γηπέδων: Τέλος στο ξέφραγο αμπέλι – Κάνουμε σε δύο μήνες όσα έλειπαν για 20 χρόνια

Στην επανέναρξη της αθλητικής δραστηριότητας στα γήπεδα της Super League με παρουσία θεατών αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Αναφερόμενος στο διαδικαστικό κομμάτι σχετικά με την ασφάλεια των γηπέδων και τα εισιτήρια, δήλωσε πως «τα γήπεδα ανοίγουν σε ένα νέο περιβάλλον, στο οποίο πλέον ο νέος νόμος του κράτους, με ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή και με απόλυτη συνεννόηση με όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους των ΠΑΕ, της Σούπερ Λιγκ και της Μπάσκετ Λιγκ, σε απόλυτη συνεννόηση και σε μία συμμαχία απέναντι στη βία. Ξεκινάμε με ένα χρονοδιάγραμμα συγκεκριμένο, το οποίο ολοκληρώνεται σε δύο μήνες από τώρα, με ένα πλαίσιο ολοκαίνουριο, το οποίο έχει κυρώσεις δρακόντειες.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cz19sape6fyh)

Τα γήπεδα ανοίγουν σε ένα διαφορετικό περιβάλλον, δρακόντειες κυρώσεις, καθώς η ΔΕΑΒ, της οποίας το ΦΕΚ ανακοινώθηκε χθες, επιτρέψτε μου να σας πω και είναι και υπό τη μορφή ανακοίνωσης είδησης, πρόεδρος της είναι ο εφέτης εισαγγελέας, ο πρόεδρος Εφετών, εισαγγελίας ο κ. Καίσαρης. Άρα λοιπόν, ξεκινάμε με ένα πλαίσιο αυστηρών κυρώσεων και από την Τρίτη όποιοι αγώνες γίνονται, σε οποιοδήποτε άθλημα και σε οποιοδήποτε χώρο, να ξέρετε ότι οι κυρώσεις αυτές ισχύουν και να είναι πολύ προσεκτικοί.

Μετά είναι το δεύτερο ορόσημο, που αφορά την 6η Μαρτίου και σχετίζεται με τις κάμερες. Ήδη προετοιμάζονται όλα τα γήπεδα. Έχουμε εκδώσει το σχετικό ΦΕΚ, το οποίο περιγράφει πολύ αναλυτικά ποιες κάμερες θα μπουν, τι αναλύσεις θα έχουν. Ήδη τρέχουν αυτή τη στιγμή και οι ομάδες του μπάσκετ και οι ομάδες του ποδοσφαίρου για τις 9 Απριλίου, το τελευταίο χρονικό ορόσημο, βάσει του οποίου πλέον οριστικοποιούνται οι διαδικασίες εγκατάστασης τεχνικών μηχανημάτων σε όλα τα γήπεδα της Super League 1, δηλαδή του ποδοσφαίρου της παλιάς πρώτης εθνικής και εγκαθίστανται μηχανήματα τα οποία ταυτοποιούν κάθε έναν που θα μπαίνει στο γήπεδο».

Ως προς τα μέτρα που θα εφαρμοστούν απέναντι στη βία, τόνισε πως: «Είναι γκολ από τα αποδυτήρια, γιατί αυτό το οποίο έχει συμβεί είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που περιγράφετε. Τα γήπεδα κλείσανε δύο μήνες. Στους δύο αυτούς μήνες προετοιμάστηκε ένα καινούργιο νομοσχέδιο με μεταρρυθμίσεις, με καινοτομίες. Έγιναν συνεννοήσεις με όλα τα γήπεδα, το καθένα ξεχωριστά και με την κάθε ΠΑΕ ξεχωριστά. Προετοιμάστηκαν όλες εκείνες οι διαδικασίες που απαιτούνται για να εισαχθεί ένα νομοσχέδιο.

Μπήκε ένα νομοσχέδιο το οποίο συζητήθηκε ευρέως και ταυτόχρονα πέρασε σε διαβούλευση, πέρασε σε επιτροπές, πέρασε στην Ολομέλεια, ψηφίστηκε με ευρεία συνεννόηση και συμμετοχή των κομμάτων και από εκεί και πέρα, όπως καταλαβαίνετε πλέον, έχει μπει στην τελική ευθεία η υλοποίηση χωρίς χρονοκαθυστέρηση. Σκεφτείτε ότι αυτό το οποίο επιχειρούμε τώρα, έλειπε για είκοσι χρόνια και αυτό το οποίο πάμε να κάνουμε σε δύο μήνες, δηλαδή η ταυτοποίηση των προσώπων έλειπε για πολλές δεκαετίες, δηλαδή δεν υπήρχε τίποτα. Και τώρα πάμε να φτιάξουμε ένα ολοκαίνουργιο πλαίσιο μέσα σε ένα χρονικό διάστημα και σε ένα χρονικό ορίζοντα, σπάζοντας κάθε ρεκόρ σε επίπεδο αποφασιστικότητας, ετοιμότητας και υλοποίησης».

Kάρτα φιλάθλων και κάμερες

Για τα εισιτήρια και τις παλαιότερες νομοθετικές ρυθμίσεις, δήλωσε ότι: «Να επιβεβαιώσω ότι είχαν θεωρητικά νομοθετηθεί. Παραδείγματος χάρη, οι κάμερες το 2005 με τον Γιώργο Ορφανό, τότε υφυπουργό του Αθλητισμού, είχαν νομοθετηθεί. Δυστυχώς όμως, το νομοθετικό πλαίσιο ήταν ένα πλαίσιο το οποίο ήταν αόριστο και είχε τεράστιες ελλείψεις. Ελλείψεις δηλαδή που δεν προσδιόριζαν αυτά που τώρα κάνουμε. Ποιες κάμερες θα τοποθετηθούν, τι ανάλυση θα έχουν, τι θα βλέπουν οι κάμερες, τι υποχρεώσεις διέπουν και την ΠΑΕ αλλά και την αστυνομία και το υπουργείο Αθλητισμού. Όλο αυτό το οποίο φέρνουμε σήμερα ως μία καινούργια διαδικασία, δεν υπήρχε. Ουσιαστικά λοιπόν, οι κάμερες είχαν νομοθετηθεί με τη μορφή ευχής.

Δημοφιλέστερα

To Top