Ελλάδα

Μεσσήνη: Έπιασαν τους πιστολέρο» και άλλους εννέα Ρομά

Με μια στοχευμένη επιχείρηση που εκτελέστηκε το πρωί του Σαββάτου σε οικισμούς Ρομά στη Μεσσήνη, εντοπίστηκαν δύο από τους τέσσερις άνδρες που συμμετείχαν την Παρασκευή σε επεισόδιο με πυροβολισμούς εναντίον ομοφύλων τους στην περιοχή Πιλαλίστρα του Δήμου Μεσσήνης.

Και στους δυο ασκήθηκε δίωξη για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, άσκοπους πυροβολισμούς, αλλά και για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας καθώς διαπιστώθηκε ότι ηλεκτροδοτούσαν παράνομα τα σπίτια τους. Κατά την διάρκεια της επιχείρησης στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Ασφάλειας και της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και των Ο.Π.Κ.Ε. Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Λακωνίας, συνελήφθησαν άλλοι επτά Ρομά.

Τρεις από αυτούς είχαν κλέψει δυο αυτοκίνητα, είχαν διαρρήξει μια επιχείρηση και είχαν αποπειραθεί να εισβάλουν σε άλλες δυο στη Μεσσήνη και την Καλαμάτα, στο διάστημα από την περασμένη Δευτέρα ως την Παρασκευή. Σε βάρος των τριών δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές τροχοφόρων, κλοπές και απόπειρες κλοπής και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Ακόμη, συνελήφθησαν ένας 17χρονος που είχε διαφύγει από Ίδρυμα Αγωγής Βόλο και φέρεται να εμπλέκεται σε κλοπή τροχοφόρου και σε κλοπές και απόπειρες στην Καλαμάτα, ένας για ναρκωτικά και δυο για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ την κατηγορία της κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας αντιμετωπίζουν άλλοι τέσσερις που συνελήφθησαν στον οικισμό, ένας από τους οποίους κατηγορείται και για στέρηση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.

Δημοφιλέστερα

To Top