Διεθνή

Πόλεμος στο Ισραήλ: Οι IDF καταγγέλουν ότι Παλαιστίνιος δημοσιογράφος του Al Jazeera ήταν διοικητής της Χαμάς

Ένας Παλαιστίνιος δημοσιογράφος που εργάζεται για το Al Jazeera φαίνεται να είναι επίσης διοικητής της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, σύμφωνα με εικόνες και έγγραφα που ανακάλυψαν οι IDF στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο αντισυνταγματάρχης Avichay Adraee, εκπρόσωπος των IDF μιλώντας στην αραβική γλώσσα ανέφερε ότι τα στρατεύματα του Ισραήλ εντόπισαν έναν φορητό υπολογιστή σε μία βάση της Χαμάς στα βόρεια της Γάζας. Σύμφωνα με τις IDF ο υπολογιστής ανήκει σε έναν άνδρ που ονομάζεται Mohamed Washah.

Ο Washah, από το Buriej της κεντρικής Γάζας, έχει εμφανιστεί σε εκπομπές του Al Jazeera τους τελευταίους μήνες, με τον σταθμό που ανήκει στο Κατάρ να τον αποκαλεί έναν από τους δημοσιογράφους του.

Ο αντισυνταγματάρχης των IDF λέει ότι τα στοιχεία που ανακτήθηκαν από τον φορητό υπολογιστή αποκαλύπτουν ότι ο Washah είναι επίσης «εξέχων διοικητής» στη μονάδα αντιαρματικών πυραύλων της Χαμάς, ενώ στα τέλη του 2022 άρχισε να εργάζεται στην έρευνα και ανάπτυξη για την αεροπορική μονάδα της τρομοκρατικής ομάδας.

Τον περασμένο μήνα, δύο δημοσιογράφοι του Al Jazeera που σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Ράφα κατηγορήθηκαν αργότερα από τις IDF ότι ήταν μέλη των τρομοκρατικών ομάδων Χαμάς και Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ.

Δημοφιλέστερα

To Top