Αθλητισμός

Κόντρα στην Ιταλία για την επιστροφή στη ζώνη μεταλλίων η Εθνική γυναικών στο παγκόσμιο

Μετά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Αϊντχόφεν πριν από ένα μήνα, η εθνική ομάδα πόλο γυναικών, βρίσκεται μπροστά σε μια νέα πρόκληση, την επιστροφή της στα ημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά το 2011 και τον «χρυσό» θρίαμβο στη Σανγκάη.
Και αν τα καταφέρει θα είναι η 3η φορά στην ιστορία της, που θα μπει στα ημιτελικά, καθώς είχε προηγηθεί η πικρλη 4η θέση στη Ρώμη.

To αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αντιμετωπίζει την Ιταλία, τη Δευτέρα (12/2, 19:30) στην Ντόχα, στον τελευταίο προημιτελικό της ημέρας. Είναι ένα ντέρμπι με ιδιαιτερότητες, η Ελλάδα στις 13 Ιανουαρίου νικώντας την Ιταλία με 7-6 στο Αϊντχόφεν κατακτούσε το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και εξασφάλιζε το 8ο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τώρα είναι η Ιταλία, που μαζί με την Ουγγαρία και τον Καναδά, ψάχνουν τα δύο τελευταία εισιτήρια για το Παρίσι.

Αυτά μπορούν να βγουν στα προημιτελικά, εφόσον στα ημιτελικά βρεθούν οι δυο από τις τρεις υποψήφιες, αλλιώς θα οριστικοιηθούν στους αγώνες κατάταξης.

«Ηρθε η ώρα να πάρουμε τη ρεβάνς από την Ελλάδα» δήλωσε ο Ιταλός τεχνικός, Κάρκλο Σίλιπο μετά την απευθείας πρόκριση στην οκτάδα.

Καμμένου: «Το θέλουμε πάρα πολύ, δεν χωράνε προγνωστικά»

Πώς απαντούν από ελληνικής πλευράς; Η ομοσπονδιακή τεχνικός, Αλεξία Καμμένου σε δηλώσεις της την Κυριακή στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, είπε: «Είμαστε καλά, ψυχολογικά είμαστε έτοιμες, ξεπεράσαμε κάποια προβλήματα υγείας, ενώ η Μαρία Πάτρα έκανε την πρώτη της προπόνηση για να δούμε πώς αισθάνεται. Δουλεύουμε κάποια τελευταία πράγματα και πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμες, σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι που θα μας δώσει την πρόκριση στην τετράδα.

Η Ιταλία ακόμη δεν έχει κερδίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αποτελεί ενα δύσκολο παιχνίδι ψυχολογικά για εκείνες. Θα είναι ανταγωνιστικές, θα τα δώσουν όλα, αλλά αυτό θα κάνουμε και εμείς. Δεν έχουμε το άγχος της πρόκρισης για το Παρίσι, αλλά θέλουμε να περάσουμε στην τετράδα. Θα είναι ανοιχτό παιχνίδι, δεν χωράνε προγνωστικά. Όποιος διαχειριστεί καλύτερα το παιχνίδι και δεν κάνει πολλά λάθη θα επικρατήσει. Το θέλουμε πάρα πολύ. Είναι σημαντικό πώς θα ξεκινήσουμε και πώς θα κρατήσουμε ψηλά τον ρυθμό μας».

Τα χιαστί παιχνίδια – Προημιτελικοί – Ημιτελικοί

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου

Δημοφιλέστερα

To Top