Αθλητισμός

Κύπελλο μπάσκετ: Η συνέντευξη Τύπου για το Final 8

Οι αρχηγοί και οι προπονητές των συνολικά δέκα ομάδων που θα αγωνιστούν στο Final 8 των ανδρών και στον τελικό των γυναικών έδωσαν το «παρών» και μίλησαν για το μεγάλο ραντεβού, όπως επίσης ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ, Νίκος Νικολόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, από την Πολιτεία ο υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς. Τον λόγο πήραν ακόμη ο Νίκος Συριγωνάκης, αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, καθώς είναι για μία ακόμη φορά ο τόπος που φιλοξενεί μια μεγάλη διοργάνωση μπάσκετ και ο εκπρόσωπος του χορηγού της διοργάνωσης και της ΕΟΚ, ΟΠΑΠ, Γιάννης Ρόκας.


Συνέντευξη τύπου / ΟΠΑΠ Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών / Final 8

Πηνελόπη Παυλοπούλου (Παναθηναϊκός): «Να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ σήμερα ανάμεσα σε τόσους καταξιωμένους προπονητές και αθλητές. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω την ΕΟΚ για την όμορφη ενέργεια, να παίξουμε ίδια μέρα και στην ίδια τοποθεσία με τους άνδρες. Είναι κάτι που χρειαζόμαστε εμείς στο μπάσκετ γυναικών. Την προβολή την έχουμε ανάγκη. Είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Είναι πολύ σημαντικό και με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα «ξεκλέψουμε» κόσμο που θα δει και τον δικό μας αγώνα και την δική μας προσπάθεια. Στόχος μας ως Παναθηναϊκός είναι να κατακτήσουμε το κύπελλο όπως και πέρυσι και σκοπός να προσεγγίσουμε κορίτσια στο χώρο του αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα νέα κορίτσια που θα έρθουν να μας δουν. Ελπίζουμε να τα εμπνεύσουμε με τον κόπο και την προσπάθειά μας να ακολουθήσουν το άθλημα».

Ελένη Καπογιάννη (προπονήτρια, Παναθηναϊκός): «Είμαι πολύ ευτυχής που βρίσκομαι ανάμεσα σε τόσο καταξιωμένους προπονητές και αθλητές που εμπνέουν κι εμένα προσωπικά και όλον τον αθλητικό κόσμο. Θα ήθελα να χαιρετήσω την πρωτοβουλία της ΕΟΚ να διεξαχθεί ίδια μέρα αι γήπεδο και ο δικός μας τελικός. Είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για την προβολή μας. Το αξίζει το μπάσκετ γυναικών. Είναι χαρά η κατάκτηση τόσων κυπέλλων, αλλά ο κάθε τελικός έχει τη δική του δυσκολία. Παίζουμε με έναν δύσκολο αντίπαλο. Είναι μια πολύ σκληρή και δουλεμένη ομάδα, άρα έχει το δικό του άγχος και τον δικό του βαθμό δυσκολίας. Εμείς ως Παναθηναϊκός δεν αξιώνουμε τον τίτλο του φαβορί, άλλωστε το ζήσαμε αυτό πέρυσι όταν κινδυνεύσαμε να χάσουμε το κύπελλο. Θα πρέπει να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι και το μόνο που θα κρατήσω πως το άγχος του τελικού αυτού, η συμμετοχή μου στους προηγούμενους τελικούς το κάνει πιο διαχειρίσιμο».


BasketCup1

Ζωή Κορρέ (Εσπερίδες Καλλιθέας): «Φυσικά θα είναι πολύ μεγάλο παιχνίδι για μένα. Σεβόμαστε, αλλά δεν φοβόμαστε τον Παναθηναϊκό, έχουμε δουλέψει αρκετά σκληρά και θέλουμε το Κύπελλο. Από εκεί και πέρα ο καλύτερος θα κερδίσει».

Θάνος Σόφτσης (προπονητής, Εσπερίδες Καλλιθέας): «Αρχικά θα ήθελα να συγχαρώ την ομοσπονδία για την πρωτοβουλία και νομίζω είναι πρωτοφανές, δεν νομίζω να έχει γίνει σε κάποιο άλλο σπορ κοινή συνέντευξη Τύπου πριν από τελικούς, Είναι μια όμορφη εκδήλωση που δίνει αίγλη σε εμάς. Μετά από χρόνια ομοσπονδιακός προπονητής θέλω να πω πως είμαστε ετερόφωτοι, παίρνουμε φως από το μπάσκετ Ανδρών, από τους προπονητές εμείς και οι αθλήτριες από τους καταξιωμένους παίκτες. Είναι φαβορί ο Παναθηναϊκός όπως και όλες οι ομάδες των Ανδρών όταν συναντάνε Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό έχουν ένα μειονέκτημα. Αλλά επειδή αντιμετωπίσαμε τον Παναθηναϊκό πρόσφατα, δείξαμε ότι μπορούμε είμαστε ανταγωνιστικοί. Και ελπίζω κάποιες εκπλήξεις που έχον γίνει στο κύπελλο να ακολουθήσουμε κι εμείς και να κατακτήσουμε το Κύπελλο φέτος».

Κώστας Σλούκας (Παναθηναϊκός AKTOR): «Αρχικά το κύπελλο για τον Παναθηναϊκό είναι βασικός στόχος, είναι ο πρώτος τίτλος της χρονιάς. Οπότε όπως καταλαβαίνετε χωρίς να θέλουμε να υποτιμήσουμε τις άλλες ομάδες, θα το διεκδικήσουμε ως το τέλος. Το να αντιμετωπίζει ομάδες όπως η ΑΕΚ ή ο Άρης όπως είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα δείχνει το ότι το ελληνικό μπάσκετ έχει ανεβάσει επίπεδο σε ότι αφορά την ικανότητα και το ταλέντο. Είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα ότι δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί, δεν είχαμε κίνητρο και χάσαμε από μια πολύ αξιόλογη ομάδα, οπότε αυτό δεν πρέπει να το κάνουμε με την ΑΕΚ την Πέμπτη, γιατί είναι αξιόλογη ανταγωνιστική ομάδα, η οποία θα διεκδικήσει τις πιθανότητές της απέναντι σε εμάς που θεωρητικά είμαστε το φαβορί μαζί με τον Ολυμπιακό».


sloykas

Εργκίν Αταμάν (προπονητής, Παναθηναϊκός AKTOR): «Τα παιχνίδια του κυπέλλου είναι ενδιαφέροντα, γιατί οι οχτώ καλύτερες ομάδες σε τρεις ευκαιρίες να κατακτήσουν τον τίτλο. Δεν είναι το ίδιο στην Ευρωλίγκα ή στο πρωτάθλημα. Δεν θα είναι εύκολο. Η ΑΕΚ είναι πολύ καλή ομάδα, όλες οι ομάδες είναι πολύ ανταγωνιστικές και ελπίζω ότι θα είναι μια μεγάλη γιορτή αυτό το τουρνουά στο Ηράκλειο, γιατί σε πέντε μήνες που είμαι εδώ έχω δει την σημασία του μπάσκετ για τους Έλληνες και θα είναι καλό όποια ομάδα το αξίζει περισσότερο να κερδίσει το κύπελλο. Και εύχομαι το καλύτερο για όλους τους φίλους προπονητές που βρίσκονται εδώ».


Ataan

Δημοφιλέστερα

To Top