Ελλάδα

ΕΚΠΑ: ΕΔΕ για το σαμποτάζ στον σέρβερ που τίναξε στον αέρα τις εξετάσεις στο πανεπιστήμιο

Στον αέρα τινάχτηκε σήμερα το πρωί η εξεταστική στο πανεπιστήμιο της Αθήνας, καθώς διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές έριξαν τον σέρβερ του ΕΚΠΑ: Οι πρυτανικές Αρχές διέταξαν  Ενορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ παράλληλα ζήτησαν να υπάρξει και μεγαλύτερη ασφάλεια στο κτίριο όπου στεγάζονται οι κρίσιμες υποδομές του πανεπιστημίου για τη διεξαγωγή των εξ αποστάσεως εξετάσεων. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο κτίριο βρίσκεται εντός της Πανεπιστημιούπολης. 

Ωστόσο, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι παρότι διατάχθηκε ΕΔΕ, εντούτοις οι πρυτανικές αρχές δεν προχώρησαν σε καμία ανακοίνωση για το γεγονός που διατάραξε τη λειτουργία του πανεπιστημίου, σα να μην είχε συμβεί τίποτα.π

Αντιθέτως, οι διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές που έριξαν τον σέρβερ προχώρησαν στη συνέχεια σε ανάρτησή τους στα social media όπου έκαναν λόγο για «εκβιαστικά μέτρα Υπουργείου πρυτανείας και Τμήματος που πάνε ενάντια στις συλλογικές μας αποφάσεις και υπονομεύουν τον αγώνα μας και τις καταλήψεις μας και δεν θα περάσουν!»

Μάλιστα, διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του Πανεπιστημίου όπου βρίσκονται οι κρίσιμες υποδομές. Μίλησαν μάλιστα, για «κινηματική απάντηση». 

Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε μετά από 1 ώρα και 15 λεπτά, ενώ οι εξετάσεις θα προγραμματισθούν εκ νέου.

 
Η ανάρτηση στο Facebook

«AΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΉ Ο ΣΕΡΒΕΡ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΈΠΕΣΕ

Οι φοιτητικοί σύλλογοι από κοινού με το Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων του ΕΚΠΑ πραγματοποίησαν παρέμβαση στο ΚΛΕΙΔΙ του ΕΚΠΑ με σκοπό το μπλοκάρισμα της τηλεξεταστικής!

Τα εκβιαστικά μέτρα Υπουργείου πρυτανείας και Τμήματος που πάνε ενάντια στις συλλογικές μας αποφάσεις και υπονομεύουν τον αγώνα μας και τις καταλήψεις μας δε θα περάσουν!

Δημοφιλέστερα

To Top