Πολιτική

Κωνσταντοπούλου: Επιδερμικά και κατ΄ επίφαση οι παροχές στους αγρότες

«Οι αγρότες μας δεν μάχονται για κάτι πολυτελές, αλλά για τα αυτονόητα» τόνισε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατά την συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, του σχεδίου νόμου για την ενίσχυση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είπε ότι «οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι οι μελισσοκόμοι, οι αλιείς, δεν είναι προνομιούχα μέλη της κοινωνίας, είναι όμως αυτοί που στηρίζουν την δική μας ύπαρξη» που «με τον ιδρώτα και το κορμί τους παλεύουν καθημερινά και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Δεν μάχονται για κάτι πολυτελές αλλά για τα αυτονόητα. Να μπορούν να ζήσουν και να ανταποκριθούν στα έξοδά τους, να καλλιεργήσουν».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι το κόστος παραγωγής είναι «στα ύψη». Χαρακτήρισε τα μέτρα που ανακοινώθηκαν «εντελώς επιδερμικά» και «ουσιαστικά κατ’ επίφαση παροχές» που δεν ανταποκρίνονται σε κανένα από τα αιτήματα των αγροτών. Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας «σήμερα είπε στους αγρότες ότι από αυτά που εξήγγειλε πριν δέκα ημέρες θα δώσει τα μισά, και τα άλλα μισά στο τέλος του χρόνου» και παρέπεμψε στις καλένδες για τα μέτρα στην Θεσσαλία.

«Δεν τιμά εκείνον που είναι σε θέση ισχύος να κοροϊδεύει εκείνους που δίνουν μάχη ζωής και επιβίωσης» είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου. Ευχήθηκε δε, στους αγρότες «να συνεχίσουν με το ίδιο υψηλό φρόνημα ώστε να πετύχουν αυτά που δικαιούνται και αξίζουν» και η Πλεύση Ελευθερίας θα είναι δίπλα τους

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, εμβόλιμα αναφέρθηκε στην δίκη για το Μάτι που διεξάγεται, λέγοντας ότι ο εισαγγελέας της έδρας αναρωτήθηκε πώς τα αδικήματα, από κακουργήματα χαρακτηρίστηκαν ως πλημμελήματα από τους τρείς εφέτες που επελήφθησαν της υπόθεσης και οι οποίοι απέρριψαν την κρίση του Δικαστικού Συμβουλίου και του ανακριτή για κακούργημα.

Την ίδια υπόθαλψη ενός βαρύτατου εγκλήματος, είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου, παρακολουθούμε και στην υπόθεση της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, καθώς δεν ολοκληρώνεται η εκδίκασή της από τους ίδιους κύκλους συσκότισης. Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας χαρακτήρισε ως τρίτη σημαδιακή συγκυρία την σημερινή κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη, του πρώην υπουργού Κωνσταντίνου Αχ. Καραμανλή, ο οποίος κατέθεσε «υπό την προστασία των βουλευτών της ΝΔ, αφού πρώτα εξοβελίστηκαν σημαντικά στοιχεία της υπόθεσης και ροκανίστηκε ο χρόνος».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου έβαλε και κατά του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής, βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Μαρκόπουλου, καταλογίζοντάς του ότι σήμερα προσπάθησε να δημιουργήσει κλίμα, ζητώντας στήριξη για απειλητικά μνήματα, που όπως είπε δέχθηκε, και είπε στους βουλευτές της ΝΔ ότι «είναι ντροπή να κρατάτε τον βουλευτή αυτόν στην θέση του προέδρου της Εξεταστικής» με την στάση που έχει μέχρι σήμερα.

«Οι άνθρωποι που έχασαν τα παιδιά τους, είπε, δεν μπορούν να απειλούν τα παιδιά του» τόνισε η κυρία Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε πως και σήμερα ειρωνεύτηκε την βουλευτή-μέλος του κόμματός της στην Επιτροπή. Σχετικά με την κατάθεση του κ. Καραμανλή, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας υποστήριξε ότι «σήμερα ομολόγησε, λέγοντας ότι γνωρίζαμε τις σοβαρές ελλείψεις που υπήρχαν στο σιδηροδρομικό δίκτυο και τα είχαμε συζητήσει με τον πρωθυπουργό αλλά τραγικά δυστυχήματα πάντα θα γίνονται». Αυτή η αναφορά, είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου, «οφείλω να πληροφορήσω τον κ. Μητσοτάκη είναι ο ορισμός του ενδεχόμενου δούλου, όχι μόνο για το παρελθόν αλλά και το παρόν».

Τα Τέμπη, πρόσθεσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, «δεν ήταν ατύχημα, ήταν έγκλημα και μάλιστα κακούργημα», και ο πρωθυπουργός και ο κ. Καραμανλής «είναι συμφιλιωμένοι με τις παραλείψεις που οδήγησαν σε αυτό».

Απάντηση Θ. Πλεύρη

Δημοφιλέστερα

To Top