Τεχνολογία

Άγιος Βαλεντίνος: Το Doodle της Google παίζει με τη χημεία

Το σημερινό Doodle της Google γιορτάζει την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με μια πιο… επιστημονική χροιά, καθώς όλα έχουν να κάνουν με τη χημεία!

Το διαδραστικό αυτό doodle, που ονομάστηκε «Cu Pd», δίνει στους χρήστες την ευκαιρία να επιλέξουν το στοιχείο που ταιριάζει στην προσωπικότητά τους, οδηγώντας τους σε μια σειρά από συναρπαστικά παιχνίδια μέσα από τη δημιουργία δεσμών.

Πότε ξεκίνησε να γιορτάζεται η Ημέρα των Ερωτευμένων

Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου λέγεται ότι καθιερώθηκε το 496 μ.Χ. από τον Πάπα Γελάσιο Α’ για να γιορτάζεται στις 14 Φεβρουαρίου, προς τιμήν του Αγίου Βαλεντίνου της Ρώμης, ο οποίος πέθανε την ίδια ημερομηνία, το 269 μ.Χ. Η ημερομηνία αυτή θα συνδεόταν τον 14ο-15ο με τους ερωτευμένους, καθώς τότε άρχισε να ανθεί η αντίληψη για τον αυλικό έρωτα, ενώ παράλληλα το ίδιο άρχιζε να ανθεί και η ερωτική ποίηση.

Διαβάστε τα πιο ενδιαφέροντα Google Doodle  ΕΔΩ

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη χρονιά που άρχισε να γιορτάζεται η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Άλλοι υποστηρίζουν ότι αυτή η ημέρα άρχιζε να γιορτάζεται πολύ αργότερα, περίπου τον 18ο αιώνα και όχι τον 5ο μ.Χ. Συγκεκριμένα στην Αγγλία αυτή η γιορτή, αποτελούσε αφορμή για τα ζευγάρια, ώστε να εκφράζουν την αγάπη τους, ο ένας για τον άλλον, προσφέροντας λουλούδια, γλυκίσματα και ευχετήρια κάρτες γνωστές και ως «valentines».

Ευτυχισμένη Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!

Δημοφιλέστερα

To Top