Αθλητισμός

Κύπελλο μπάσκετ, Ολυμπιακός – Περιστέρι bwin (18:00, Cosmote Sport 5)

Οι δύο ομάδες που αναμετρήθηκαν πέρσι στον τελικό του Κυπέλλου, ο Ολυμπιακός και το Περιστέρι bwin, τίθενται αντιμέτωπες την Παρασκευή στις 18:00 (COSMO TE TV) στον τρίτο προημιτελικό του ΟΠΑΠ Final 8 στο Κλειστό της Νέας Αλικαρνασσού («Δύο Αοράκια»).

Ο νικητής θα αντιμετωπίσει το Σάββατο στις 21:00 στον δεύτερο ημιτελικό το νικητή του τελευταίου χρονικά προημιτελικού, ανάμεσα στον Προμηθέα Πάτρας και τον Πανιώνιο.

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο γήπεδο όπου κατέκτησε το Κύπελλο τα δύο προηγούμενα χρόνια με στόχο να υπερασπιστεί τα κεκτημένα. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο ΟΠΑΠ Final 8 ως δεύτερη στην κατάταξη του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» σε 20 παρουσίες στον τελικό έχουν κατακτήσει το Κύπελλο έντεκα φορές με τελευταία στον περσινό αγώνα απέναντι στο Περιστέρι bwin στα «Δύο Αοράκια» με 85-57.

Το Περιστέρι bwin θα είναι και πάλι παρόν στο ΟΠΑΠ Final 8 μετά την πετυχημένη περσινή του παρουσία. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη κέρδισε τη θέση της στην τελική φάση του Κυπέλλου Ανδρών μέσα από την κατάληψη της έκτης θέσης στην κατάταξη του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος. Πέρσι ο σύλλογος των δυτικών προαστίων έφτασε για πρώτη φορά στην ιστορία του στον τελικό του θεσμού γνωρίζοντας την ήττα από τον Ολυμπιακό με 85-57.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα έχουν στη διάθεσή τους, τον Ίγκνας Μπρζντέικις ο οποίος έμεινε εκτός λίστας ξένων. Με αυτόν τον τρόπο, ο προπονητής της ομάδας του Πειραιά, Γιώργος Μπαρτζώκας, στην εξάδα των ξένων θα έχει τους Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος, Αϊζαια Κάνααν, Άλεκ Πίτερς, Φιλίπ Πετρούσεφ, Μουσταφά Φαλ και Μόουζες Ράιτ.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη στοχεύει στη μεγάλη έκπληξη με τον αρχηγό της, Βασίλη Ξανθόπουλο, να δηλώνει: «Πηγαίνοντας σε μια διοργάνωση όπως είναι το Final-8 ο τελικός στόχος κάθε ομάδας, άρα και της δικής μας, δεν είναι άλλος από το να κατακτήσεις το Κύπελλο Ελλάδας.

Μιλάμε για τρεις νοκ άουτ αγώνες, τρεις τελικούς. Οπότε πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι και φυσικά σαν τελικό στόχο έχουμε την κατάκτηση του Κυπέλλου. Έχουμε φιλοδοξίες σαν ομάδα και πρέπει να παρουσιαστούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για να πετύχουμε κάτι πολύ μεγάλο που θα είναι τεράστια επιτυχία για τον Σύλλογο και για την πόλη του Περιστερίου.

Πιο κοντινός στόχος βέβαια είναι να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό που είναι ο προημιτελικός και να πάμε βήμα-βήμα μέχρι τον τελικό».

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε μυστηριωδώς στη φυλακή ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι

Βαλλιανάτος: Ρώτησε κανείς τα παιδιά του Κούγια αν τον ήθελαν για πατέρα; – Κούγιας: Να παρακαλάει να μην συναντηθούμε

Χρυσοχοΐδης σε αγρότες: Όχι με τρακτέρ, ναι με ΙΧ και λεωφορεία η κάθοδος στην Αθήνα

Δημοφιλέστερα

To Top