Αθλητισμός

Κύπελλο μπάσκετ, Προμηθέας – Πανιώνιος (21:00, Cosmote Sport 5)

Ο Προμηθέας Πάτρας αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο την Παρασκευή στις 21:00 (COSMOTE TV 5) στον τελευταίο χρονικά προημιτελικό του ΟΠΑΠ Final 8 Κυπέλλου Ανδρών, στο κλειστό γυμναστήριο Νέας Αλικαρνασσού («Δύο Αοράκια»). Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο ημιτελικό του Σαββάτου τον Ολυμπιακό.

Ο Προμηθέας μετά την περσινή του απουσία θα δώσει το «παρών» για πρώτη φορά στο ΟΠΑΠ Final 8 του Ηρακλείου. Η ομάδα της Πάτρας κέρδισε το εισιτήριο για την τελική φάση του Κυπέλλου Ανδρών τερματίζοντας τρίτη στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

Για την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου το σκηνικό είναι γνώριμο, καθώς είχε φτάσει στον τελικό του 2020 στο ίδιο γήπεδο γνωρίζοντας την ήττα από την ΑΕΚ Betsson, ενώ το 2021 έφτασε για δεύτερη φορά να διεκδικεί τον τίτλο γνωρίζοντας την ήττα με 91-79 από τον Παναθηναϊκό AKTOR στο ΟΑΚΑ.

Ο Πανιώνιος εκπροσωπεί τις εθνικές κατηγορίες για δεύτερη συνεχή χρονιά στο ΟΠΑΠ Final 8 μετά την κατάκτηση του UNICEF Trophy. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης, που αγωνίζεται στην Elite League Ερρίκος Ντυνάν, εξασφάλισε το εισιτήριο αποκλείοντας διαδοχικά τον Πανερυθραϊκό (86-63), τον Ερμή Σχηματαρίου (80-90), τον Παπάγου (88-83), τη Δόξα Λευκάδας (61-46) και τη Νεανική Εστία Μεγαρίδας (66-63). Οι «κυανέρυθροι» έχουν ως κορυφαία στιγμή στην ιστορία τους το Κύπελλο που κατέκτησαν το 1991, ενώ είχαν φτάσει στον τελικό επίσης το 1977 και το 1995. Πέρσι η πορεία τους σταμάτησε στα προημιτελικά μετά την ήττα από την AEK Betsson με 93-88.

Βουγιούκας: «Σημαντικό για τον Πανιώνιο να βρίσκεται εδώ δεύτερη συνεχόμενη φορά»

Παίκτης με εμπειρία και παρουσία σε τελικούς, παίκτης με τίτλους, ο Ίαν Βουγιούκας θα βρίσκεται με τον Πανιώνιο στο ΟΠΑΠ Final 8 Κύπελλο Ανδρών, αφού οι «κυανέρυθροι» κατέκτησαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά το UNICEF Trophy και έκλεισαν το εισιτήριό τους για το Ηράκλειο.

-Πιστεύεις ότι το Final 8 μετά και την περσινή πρώτη εμπειρία είναι ένας θεσμός που βοηθά το μπάσκετ;

«Σίγουρα είναι πολύ ενδιαφέρον για τους φιλάθλους του μπάσκετ που συγκεντρώνονται σε ένα μέρος και παίζουν ώστε να διεκδικήσουν το Κύπελλο. Το format που επιτρέπει στην ομάδα που κατακτά το UNICEF TROPHY δίνει μια ευκαιρία σε κάποιους συλλόγους που δε θα την είχαν ποτέ ώστε να συμμετάσχουν στο Final 8. Βέβαια είναι δύσκολο να χρειάζεται μια ομάδα τρεις νίκες σε τέσσερις ημέρες ώστε να κατακτήσει το Κύπελλο, αλλά οι «μεγάλοι» έχουν βαθύ ρόστερ ώστε ν’ ανταπεξέρχονται».

-Ποια είναι τα σημεία στα οποία πρέπει να δώσετε προσοχή, ώστε να προχωρήσετε στους ημιτελικούς της διοργάνωσης;

«Σίγουρα είναι από τους πρώτους αγώνες της σεζόν που μπαίνουμε ως αουτσάιντερ. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, ξέρουμε ότι θα έχουμε μια δύσκολη αποστολή. Βέβαια χαιρόμαστε με την παρουσία και τη συμμετοχή μας και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε να διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί».

Δημοφιλέστερα

To Top