Διεθνή

Επιδρομή του Ισραήλ σε νοσοκομείο στη Γάζα: Πέντε ασθενείς πέθαναν διότι κόπηκε το οξυγόνο (βίντεο)

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τουλάχιστον πέντε ασθενείς είναι νεκροί εξαιτίας της διακοπής της ηλεκτροδότησης, που σήμανε πως δεν έφθανε οξυγόνο στα δωμάτιά τους, σε νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας τον έλεγχο του οποίου κατέλαβε ο ισραηλινός στρατός.

«Οι γεννήτριες του νοσοκομειακού συγκροτήματος σταμάτησαν να λειτουργούν και η ηλεκτροδότηση διακόπηκε» στο νοσοκομείο Νάσερ, στη Χαν Γιούνις, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, τόνισε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, καθιστώντας τις ισραηλινές δυνάμεις «υπεύθυνες» για τους θανάτους πέντε ασθενών.

Η ίδια πηγή εξήγησε πως οι ισραηλινές επιχειρήσεις γύρω από το νοσοκομείο και μέσα σε αυτό διέκοψαν τις παραδόσεις με καύσιμα που ήταν απαραίτητα για να λειτουργούν οι γεννήτριες.

Το υπουργείο πρόσθεσε πως ανησυχεί για την τύχη ακόμη επτά ασθενών —τεσσάρων σε μονάδες εντατικής θεραπείας και τριών στη βρεφονηπιακή πτέρυγα— και καθιστά «υπεύθυνες τις ισραηλινές δυνάμεις για την υγεία των ασθενών και του προσωπικού» του νοσοκομείου.

Είχε ανακοινώσει προχθές Πέμπτη πως εκατοντάδες άνθρωποι, ασθενείς, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και άμαχοι, βρίσκονταν ακόμη στο εσωτερικό του κτιριακού συγκροτήματος.

Οι ισραηλινές δυνάμεις «εξακολουθούν να κρατούν πολλά μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ασθενείς και εκτοπισμένους στο κτίριο της μαιευτικής κλινικής και κάνουν ανακρίσεις», πρόσθεσε χθες βράδυ.

Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του διαβεβαίωσε πως η «στοχευμένη επιχείρηση» στο νοσοκομείο Νάσερ της Χαν Γιούνις διεξήχθη διότι διέθετε «αξιόπιστες πληροφορίες» των ειδικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τις οποίες η Χαμάς είχε κρατήσει ομήρους σε αυτό και πιθανόν βρίσκονταν ακόμη εκεί «πτώματα ομήρων».

Δημοφιλέστερα

To Top