Αθλητισμός

Τελικός Κυπέλλου μπάσκετ, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (19:00, ΣΚΑΪ, Cosmote Sport 5)

Οι δύο κορυφαίες ομάδες του ελληνικού μπάσκετ εδώ και πολλά χρόνια, βρίσκονται ξανά αντιμέτωπες σε έναν τελικό Κυπέλλου διεκδικώντας τίτλο, γόητρο και ψυχολογία εν όψει της συνέχειας.

Η συνολική προϊστορία στον θεσμό λέει Παναθηναϊκός (7 νίκες-3 ήττες σε τελικούς με τον Ολυμπιακό), η φετινή προϊστορία λέει… ισοπαλία (2 νίκες ο Ολυμπιακός στα δύο πρώτα ματς της σεζόν,Σούπερ Καπ και Euroleague, 2 ο Παναθηναϊκός για τη Basket League).

Ο Παναθηναϊκός για να φτάσει στον τελικό απέκλεισε διαδοχικά ΑΕΚ και Άρη, ενώ ο Ολυμπιακός Περιστέρι και Προμηθέα με τους δύο φιναλίστ να χάνουν στη διάρκεια του Final 8 από ένα βασικό γρανάζι της μηχανής τους καθώς Βιλντόζα και Γουίλιμας-Γκος τέθηκαν νοκ άουτ.

Βέβαια στον Ολυμπιακό υπήρχε ούτως ή άλλως μια ακόμη σημαντική απουσία καθώς ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έχει τεθεί νοκ άουτ από το ματς των δύο ομάδων για τον 2ο γύρο της Basket League.

Ο σημερινός τελικός στα Δυο Αοράκια απέκτησε το πρωί και μια ιστορική χροιά, καθώς οι δύο αιώνιοι από εκεί που συνήθως μάλωναν με αφορμή τη διαιτησία, συμφώνησαν από κοινού στη δαιτητική τριάδα του τελικού.

Έτσι αντί για κλήρωση (στην οποία θα μετείχαν πέντε διαιτητές) η ΚΕΔ όρισε με τη σύμφωνη γνώμη των ομάδων τους Παπαπέτρου, Καρπάνο και Κατραχούρα να διευθύνουν τον τελικό.

Τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός αποδέχτηκαν την τριάδα που πρότεινε η ΚΕΔ και έτσι δεν έγινε καν κλήρωση.

Δημοφιλέστερα

To Top