Οικονομία

Η ΗELLENiQ ENERGY ολοκληρώνει τα κρίσιμα αντιδιαβρωτικά έργα στις καμένες δασικές εκτάσεις της Δυτικής Αττικής

Την πρόοδο των αντιδιαβρωτικών έργων που υλοποιεί η ΗELLENiQ ENERGY για την αποκατάσταση των καμένων δασικών εκτάσεων στους Δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας – Ειδυλλίας, που επλήγησαν από τη μεγάλη πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου 2023, επιθεώρησαν σήμερα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θόδωρος Σκυλακάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY κ. Ανδρέας Σιάμισιης.


helleniq-dash_2

O Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, o Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδύλλιας κ. Αρμόδιος Δρίκος, o Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY κ. Ανδρέας Σιάμισιης και ο επιβλέπων του έργου Δασολόγος κ. Νίκος Χλύκας

Η HELLENiQ ENERGY, αντιλαμβανόμενη την κρισιμότητα της ταχείας παρέμβασης για την αναγέννηση των καμένων δασικών εκτάσεων της Δυτικής Αττικής, ανέλαβε άμεσα τη χρηματοδότηση και επιτάχυνση της μελέτης, αλλά και την υλοποίηση των αντιδιαβρωτικών έργων, στο πλαίσιο του θεσμού του Αναδόχου Αποκατάστασης. Παρόντες στη σημερινή περιήγηση ήταν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Δασών κ. Ευστάθιος Σταθόπουλος, ο Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος κ. Ευάγγελος Γκουντούφας, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δασικών Έργων και Υποδομών κ. Σταύρος Τσιλίκουνας, η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Δασών Δυτικής Αττικής κα Φράγκου Σωτηρία, ο Προϊστάμενος Δασαρχείου Αιγάλεω κ. Γεωργακόπουλος Παναγιώτης, ο Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδύλλιας κ. Αρμόδιος Δρίκος και στελέχη της Δημοτικής Αρχής.


helleniq-dash_1

O Γενικός Γραμματέας Δασών κ. Ευστάθιος Σταθόπουλος, o Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας κ. Ρόκας Κώστας, o Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος κ. Ευάγγελος Γκουντούφας, o Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, δίπλα του ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY κ. Ανδρέας Σιάμισιης, ο Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδύλλιας κ. Αρμόδιος Δρίκος και δεξιά ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Βιλίων Γκιόκας Γιώργος

Τα αντιδιαβρωτικά έργα, εκτείνονται σε περιοχές συνολικού εμβαδού 6,2 χιλ. στρεμμάτων, που περιλαμβάνουν τις τοπικές Κοινότητες – Κορέμι Ασπροπύργου, Αγία Σωτήρα, Άγιος Γεώργιος, Παλαιοχώρι, Πανόραμα Μάνδρας, Οινόη, καθώς και αγροτικές εκτάσεις, βιομηχανικές εγκαταστάσεις, έργα υποδομής και μνημεία πολιτισμού. Τα έργα έχουν ήδη ολοκληρωθεί κατά 80% και αναμένεται να παραδοθούν μέχρι το τέλος του μήνα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μελέτη αντιδιαβρωτικής προστασίας, θα παραδοθούν:

– Περίπου 201.000 τρέχοντα μέτρα κορμοδέματα, κορμοπλέγματα και κλαδοδέματα, με την τοποθέτηση και στερέωση κορμών κατά τις πλαγιές των λεκανών απορροής των χειμάρρων και με τη συγκέντρωση, συμπίεση και στερέωση των κλαδιών στις πλαγιές των λεκανών απορροής των χειμάρρων.

– 283,5 τετραγωνικά μέτρα κορμοφράγματα, με την κατασκευή και τοποθέτηση, ξύλινων φραγμάτων από κορμούς εντός των δευτερευουσών κοιτών των χειμάρρων.

Δημοφιλέστερα

To Top