Διεθνή

Νότια Αφρική: Αφόρητη δυσοσμία έφερε στο Κέιπ Τάουν ένα πλοίο με χιλιάδες αγελάδες

Η δυσοσμία που κατέκλυσε τη Δευτέρα το Κέιπ Τάουν στη Νότια Αφρική προέρχεται από ένα πλοίο που έχει ελλιμενιστεί στο λιμάνι και μεταφέρει 19.000 αγελάδες, ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι.

Το πλοίο Al Kuwait, που κατευθύνεται προς το Ιράκ από τη Βραζιλία, βρίσκεται αγκυροβολημένο στο Κέιπ Τάουν από το βράδυ της Κυριακής και επρόκειτο να φύγει το βράδυ της Δευτέρας.

Σταμάτησε στο Κέιπ Τάουν για να πάρει τροφή για τα ζώα που μεταφέρει, σύμφωνα με την οργάνωση κατά της κακοποίησης των ζώων, NSPCA.

Αξιωματούχοι που βρέθηκαν στο πλοίο είπαν ότι τα ζώα μεταφέρονται μέσα σε άθλιες συνθήκες εδώ και 2,5 εβδομάδες σε χώρους όπου συσσωρεύονται περιττώματα και αμμωνία.

Πολλοί κάτοικοι της πόλης αναρωτήθηκαν πώς τα πήγαινε το πλήρωμα που είχαν περάσει περίπου δύο εβδομάδες με τα βοοειδή, γράφει το BBC.

Η NSPCA, από την πλευρά της, εκμεταλλεύτηκε το περιστατικό για να επαναλάβει τη σταθερή της θέση «κατά της εξαγωγής ζωντανών ζώων μέσω θαλάσσης», μια μέθοδος που, όπως λέει, προκαλεί πόνο, ταλαιπωρία και αγωνία σε πολλά ζώα.

Δημοφιλέστερα

To Top