Αθλητισμός

Σάκκαρη – Ναβάρο 2-0: Επιτυχημένο restart από την Μαρία στο Ντουμπάι

Η Μαρία Σάκκαρη στο πρώτο της παιχνίδι μετά το τέλος της συνεργασίας της με τον Τομ Χιλ, ξεκίνησε ιδανικά.

Η Ελληνίδα τενίστρια επιβλήθηκε με 6-2, 6-4 (σε 1 ώρα και 16 λεπτά) της Εμμα Ναβάρο παίζοντας καλό τένις και συνεχιζει στον επόμενο γύρο του Ντουμπάι, όπου θα παίξει με μία εκ των Παολίνι και Φερνάντες.

Ηταν η πρώτη νίκη για την Μαρία στο Ντουμπάι, καθώς στις προηγούμενες δύο παρουσίες της εκεί, ηττήθηκε από το πρώτο της παιχνίδι. Εδειχνε πιο χαλαρή, έκανε σωστές επιλογές σε κρίσιμους πόντους και σε αντίθεση με τη Νόσκοβα την προηγούμενη εβδομάδα, τελείωσε την δούλεια όπως την άρχισε σήμερα, απέναντι σε μια φορμαρισμένη παίκτρια.

Είχε 3 άσους στο ματς και 66% κερδισμένους πόντους σε πρώτο σερβίς, ενώ κατάφερε να σπάσει το σερβίς της Ναβάρο σε 6 από τις 9 (!) ευκαιρίες που είχε, στατιστικό άκρως εντυπωσιακό.

Να τονιστεί πως στην live βαθμολογία μόνο με αυτή τη νίκη, επιστρέφει στο Top10 καθώς η Μούχοβα που ήταν στο Νο10, δεν αγωνίζεται λόγω τραυματισμού και δεδομένα την ξεπερνά. Μια βδομάδα θα μείνει έτσι μακριά από την κορυφαία 10αδα η Σάκκαρη, αφού χθες Χαντάντ και Κασάτκινα αποκλείστηκαν κι έτσι δεν κινδυνεύει από καμία να την προσπεράσει.

Το ματς

Το ματς άρχισε ιδανικά για την Σάκκαρη που βρήκε break point και με μπάκχαντ στη διαγώνιο, έκανε το 1-0.

Κράτησε εύκολα το σερβίς της, με την Ναβάρο να μειώνει σε 2-1 χάρη σε ένα πετυχημένο τσάλεντζ που έκανε σε άστοχο χτύπημα της Σάκκαρη. Ένα χαμένο σμας της Μαρίας, έδωσε δύο ευκαιρίες για break στην αντίπαλό της και στην δεύτερη ένα ακόμη αβίαστο λάθος, έφερε ισορροπία στο σετ (2-2).

Δημοφιλέστερα

To Top