Οικονομία

«Ανεβάζει στροφές» για διασύνδεση ταμειακών – POS η ΑΑΔΕ

«Φουλάρουν» οι μηχανές στο υπουργείο Οικονομικών και στην ΑΑΔΕ για τη διασύνδεση ταμειακών μηχανών με τα POS.

Με την προθεσμία να λήγει στις 29 Φεβρουαρίου 2024, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης θα συναντηθεί σήμερα Τετάρτη με εκπροσώπους των τραπεζών και των παρόχων υπηρεσιών πληρωμών (acquirers) από τους οποίους αναμένεται να ζητήσει να βοηθήσουν στην ολοκλήρωση του έργου της διασύνδεσης ταμειακών και POS.

Τελική προθεσμία η 29ης Φεβρουαρίου λοιπόν και μόνο προχθες, η ΑΑΔΕ απέστειλε 100.000 μηνύματα σε επιχειρήσεις που διαθέτουν ταμειακή μηχανή και οι πάροχοι τους έχουν αναβαθμίσει τα POS τους.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czaibz5kp81l)

Μέσω των μηνυμάτων οι επιχειρήσεις καλούνται να διασυνδέσουν άμεσα τα POS με τις ταμειακές μηχανές μέχρι την 29η Φεβρουαρίου που είναι η καταληκτική ημερομηνία. Ταυτόχρονα, τα μηνύματα αυτά αναρτήθηκαν στους λογαριασμούς της κάθε επιχείρησης, στο myAADE, στο πεδίο, «Τα Μηνύματά Μου». Η αποστολή αντίστοιχων μηνυμάτων θα συνεχιστεί και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις τις επόμενες ημέρες με βάση την ενημέρωση που λαμβάνει η ΑΑΔΕ από τους παρόχους POS και τους κατασκευαστές ταμειακών μηχανών ότι η διασύνδεσή τους είναι έτοιμη να προχωρήσει.

Η ΑΑΔΕ ενημερώνει κάθε Χρήστη υπηρεσιών πληρωμών για την ολοκλήρωση της αναβάθμισης του συνόλου των POS που διαθέτουν, με τρεις τρόπους:

– μέσω email
– μέσω σχετικής ειδοποίησης στην εφαρμογή «Τα Μηνύματά μου» στην ψηφιακή πύλη myAADE

– με σχετική ένδειξη στα «Στοιχεία Μέσων Πληρωμών (EFT/POS)» στην εφαρμογή “Στοιχεία Επιχείρησης

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι επιχειρήσεις είναι:

Προβολή στοιχείων POS. Τα στοιχεία των POS που έχουν υποβληθεί από τους Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών (Acquirers) και τους Παρόχους Μέσων Πληρωμών (NSPs), είναι διαθέσιμα στις επιχειρήσεις στην ψηφιακή πύλη myAADE / Μητρώο & Επικοινωνία / Μητρώο POS.

Δημοφιλέστερα

To Top