Ελλάδα

Γύπας της Θεσσαλονίκης: Το δικονομικό κόλπο που τον έβγαλε από τη φυλακή

Με έναν δικονομικό χειρισμό και πιθανότατα όχι λόγω της ευαισθησίας που δήθεν του έδειξε μια άγνωστη γυναίκα όσο εκείνος ήταν μέσα στη φυλακή, φαίνεται πως κέρδισε την ελευθερία του ο Αναστάσιος Γκύμπης, ευρύτερα γνωστός ως Γύπας της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε ο ίδιος στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ένας εκ των δυο δικηγόρων του φέρεται να δέχθηκε τηλεφώνημα από μια γυναίκα η οποία προσφέρθηκε να δώσει τα χρήματα που απαιτούνται για να αποζημιωθούν τα δυο θύματα του «Γύπα» από τα οποία φέρεται να απέσπασε ποσά που υπερβαίνουν τις 150.000 ευρώ.

Θέλω να της πω ένα τεράστιο ευχαριστώ, να αγαπάει και να ερωτεύεται τους σωστούς ανθρώπους» είπε ο «Γύπας» στη συνέντευξη του για την γυναίκα που υποτίθεται τον βοήθησε να ξελασπώσει. Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του, η άγνωστη προς αυτόν γυναίκα «ευαισθητοποιήθηκε» επειδή ο κατηγορούμενος είναι πατέρας τριών παιδιών.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cz9vthmyj5tt)

Ωστόσο, η αλήθεια πίσω από την αποφυλάκισή του απέχει από τον τρόπο που παρουσιάστηκε σε μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του δεύτερου θύματος, Ματθαίο Μανάρα, ο κατηγορούμενος βρίσκεται εκτός φυλακής λόγω ενός δικονομικού χειρισμού των συνηγόρων του, εξαιτίας του οποίου η κατηγορία υποβαθμίστηκε από κακούργημα σε πλημμέλημα.

Ο «Γύπας» ήρθε σε συμφωνία με το πρώτο του θύμα από το οποίο φέρεται να απέσπασε 83.000 ευρώ, προσφέροντας ένα χρηματικό ποσό για να αποσύρει την εις βάρος του μήνυση. Το θύμα ήρθε σε συμφωνία μαζί του, απέσυρε την έγκληση και έτσι η κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία μετετράπη σε πλημμέλημα καθώς πλέον το ποσό για το οποίο διώκεται δεν υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ. Έτσι ο «Γύπας» κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης η οποία έγινε δεκτή.


thima-gipas

Το πρώτο θύμα του «Γύπα» που ήρθε σε συμφωνια μαζί του για την επιστροφή μέρος των χρημάτων που του είχε «δανείσει»

Υπενθυμίζεται ότι ο 28χρονος συνελήφθη στις 4 Μαϊου 2023 και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για την αξιόποινη πράξη της απάτης τετελεσμένης και σε απόπειρα, τελεσθείσα κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση υπερβαίνουσα τις 120.000 ευρώ. Δυο γυναίκες τον είχαν κατηγορήσει ότι τους απέσπασε πάνω από 150.000 ευρώ μέσα σε διάστημα ενός μήνα. Η μια εκ των δυο συνεργάστηκε με την αστυνομία για την σύλληψη του, δίνοντας του προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Είναι η ίδια γυναίκα που ήρθε σε συμφωνία μαζί του για να πάρει πίσω ένα μέρος των χρημάτων της.

Το δεύτερο θύμα

Αν και ο Αναστάσιος Γκύμπης βρίσκεται πλέον εκτός φυλακής, συνεχίζει να διώκεται για απάτη από το δεύτερο του θύμα, από το οποίο φέρεται να απέσπασε 69.000 ευρώ. Η εν λόγω γυναίκα, μεταξύ άλλων, μίσθωνε για λογαριασμό του «Γύπα» πανάκριβα αυτοκίνητα και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τα χρήματα που της πήρε, ουδέποτε επεστράφησαν. Πρόσωπα από την πλευρά του κατηγορούμενου είχαν υποστηρίξει ότι η παθούσα τον ζήλευε παθολογικά και πως τον παρακολουθούσε «όπου κι αν πήγαινε». Σύμφωνα με πληροφορίες ο «Γύπας» δεν έχει δείξει διάθεση να αποζημιώσει το δεύτερο θύμα του και η υπόθεση αναμένεται να απασχολήσει, κάποια στιγμή, τις δικαστικές αίθουσες χωρίς όμως να συντρέχει λόγος επιστροφής του στις φυλακές από τη στιγμή που οι εις βάρος του κατηγορίες έχουν μετατραπεί σε πλημμέλημα αφού το ποσό για το οποίο διώκεται δεν υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ.

Δημοφιλέστερα

To Top