Οικονομία

Τέλη κυκλοφορίας: Προθεσμία μέχρι τέλος του μήνα – Πώς γίνεται η πληρωμή

«Τσουχτερά» πρόστιμα θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες των ΙΧ που δεν θα καταβάλλουν μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου τα τέλη κυκλοφορίας του 2024. Η αποπληρωμή των τελών θα μπορεί να γίνει μέσω της πλατφόρμας myCar της ΑΑΔΕ με τους εξής τρόπους:

-Μέσω των μηχανημάτων αυτόματων συναλλαγών που βρίσκονται στις τράπεζες. Σε αυτή την περίπτωση θα ζητηθεί από τους υπόχρεους το QR Code, το εικονίδιο δηλαδή που βρίσκεται πάνω δεξιά στο ειδοποιητήριο.

-Μέσω web banking εφόσον έχουν οι υπόχρεοι πρόσβαση στη διαθέσιμη από την τράπεζά τους εφαρμογή. Σε αυτή την περίπτωση θα ζητηθεί από τους υπόχρεους ο κωδικός RF. Είναι ο 23ψήφιος αριθμός που βρίσκεται στο κέντρο του ειδοποιητηρίου αμέσως μετά τα γράμματα «RF».

-Στην πλησιέστερη τράπεζα ή σε κάποιο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, έχοντας εκτυπώσει εκ των προτέρων το ειδοποιητήριο.
-Εκτύπωση και με κωδικούς Taxisnet

Για όσους οφείλουν ακόμη την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, η κυβέρνηση ετοιμάζει και φέτος πρόστιμα για όσους δεν είναι συνεπείς.  

Μέχρι σήμερα, σε περίπτωση που ένας ιδιοκτήτης οχήματος καθυστερήσει να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας,  καταβάλει ως πρόστιμο το διπλάσιο ποσό

Mπορείτε να κατεβάσετε τα τέλη κυκλοφορίας 2024 χωρίς κωδικούς Taxisnet πατώντας, ΕΔΩ.

Εκτύπωση και τρόπος πληρωμής 

Τα ειδοποιητήρια για το τι οφείλει ο κάθε ιδιοκτήτης οχήματος είναι αναρτημένα στην πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) «ΜyCar».

Δημοφιλέστερα

To Top