Διεθνή

Αγρότες: «Ο αγροτικός κόσμος πεθαίνει, να ακουστούμε» – Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στην Ευρώπη

Συνεχίζονται στην Ευρώπη οι κινητοποιήσεις των αγροτών που εξακολουθούν να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους, επιμένοντας στα αιτήματά τους και κατακλύζοντας βασικές οδικές αρτηρίες. Σε Γαλλία και Ισπανία, ειδικότερα, οι διαμαρτυρίες δεν έχουν σταματήσει. 

Στη Γαλλία, με τη βοήθεια δύο τρακτέρ, περίπου 200 οργισμένοι διαδηλωτές κατέλαβαν την έδρα της πολυεθνικής γαλακτοκομικών προϊόντων Lactalis στο Λαβάλ, στη δυτική Γαλλία, διεκδικώντας καλύτερες απολαβές για τους κτηνοτρόφους.

Οι διαδηλωτές όρμησαν στην είσοδο των εγκαταστάσεων του αγροβιομηχανικού κολοσσού και εισέβαλαν στον χώρο υποδοχής, τον οποίο κάλυψαν με αυτοκόλλητα που έγραφαν επικριτικά συνθήματα.

«Η Lactalis, είναι η νούμερο ένα εταιρεία γαλακτοκομικών στον κόσμο που δεν μπορεί να πληρώσει σωστά τους παραγωγούς της», δήλωσε σε δημοσιογράφους η Λοράνς Μαραντολά, εκπρόσωπος Τύπου της συνδικαλιστικής ένωσης Confédération paysanne, η οποία απηύθυνε κάλεσμα για την κινητοποίηση.

«Αντίποινα»

«Η Lactalis αποτελεί το παγκόσμιο έμβλημα εταιρειών που τρέφονται από τη δουλειά μας, από τις τιμές των προϊόντων μας και την εργασία των αγροτών», συμπλήρωσε.

Δημοφιλέστερα

To Top