Πολιτική

Κώστας Ζαχαριάδης: Δεν θεωρώ αποδεκτό το αποτέλεσμα να είναι τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές – Θα υπάρχει σοβαρό πολιτικό πρόβλημα

Το μήνυμα ότι «δεν θεωρώ αποδεκτό ένα αποτέλεσμα που θα αλλάξει την πολιτική γεωγραφία και θα είμαστε τρίτοι» έστειλε ο Κώστας Ζαχαριάδης λίγες ώρες πριν την έναρξη των εργασιών του 4ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν είναι μείζον πολιτικό γεγονός αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγεί τρίτος στις ευρωεκλογές;» είπε στον ΣΚΑΪ και συμπλήρωσε ότι για τον ίδιο σε μια τέτοια περίπτωση «υπάρχει σοβαρό πολιτικό πρόβλημα». Το μη απεκτό αποτέλεσμα αφορά και τον πρόεδρο; ρωτήθηκε ο κ. Ζαχαριάδης και απάντησε «όλους μας αφορά».

Σύμφωνα με τον ίδιο «ένα καλό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές είναι να διατηρησουμε τον κύριο όγκο δυνάμεων που είχαμε στις εθνικές εκλογές του 2023. Δεν βάζω τον πήχη σε ένα σημείο που δεν μπορούμε να τον περάσουμε. Εγώ θεωρώ ρεαλιστικό ένα κόμμα που συγκέντρωσε 17,8% και πέρασε μια διάσπαση να κρατήσει τις δυνάμεις του. Δεν λέω ότι θα κερδίσουμε τον Μητσοτάκη».

Στο ερώτημα αν θα τεθεί θέμα ηγεσίας στο ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να βρεθεί στην τρίτη θέση, ο Κώστας Ζαχαριάδης απάντησε ότι «εμάς στόχος μας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να ισορροπήσει, να δυναμώσει, ο Κασσελάκης να μείνει και να γίνει πρωθυπουργός. Εμάς ο στόχος μας είναι η ηγεσία να περάσει τον πήχη. Εμάς ο αντίπαλός μας είναι ο πρώτος και όχι ο τρίτος, ο τρίτος έχει βάλει αυτοσκοπό να γίνει δεύτερος»

Στο πλαίσιο αυτό επέμεινε ότι «κανείς δεν έχει βάλει θέμα ηγεσίας. Μπαίνει θέμα ηγεσίας 100 μέρες πριν τις εκλογές;» και παρατήρησε ότι «όσο ο χώρος θρυμματίζεται, όσο η αντιπαλότητα είναι για το ότι ο τρίτος θα γίνει δεύτερος ο πρώτος πανηγυρίζει»

Δημοφιλέστερα

To Top