Πολιτική

Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη: Εκπροσωπεί τον πιο γνήσιο αναχρονισμό

Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και στον Νίκο Ανδρουλάκη εξαπέλυσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης με αφορμή την απόφαση της Χαριλάου Τρικούπη να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ.

Ο Παύλος Μαρινάκης κατηγόρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι είναι στα λόγια προοδευτικός ενώ στην πράξη είναι «εκπρόσωπος του πιο γνήσιου αναχρονισμού» που ψάχνει «ασόβαρες δικαιολογίες».

Το πρωί μιλώντας στο Μega ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος η στάση του ΠαΣοΚ αποτελεί «χαμένη ευκαιρία δημιουργίας μιας αξιόπιστης αντιπολίτευσης στη χώρα» που στα μεγάλα ζητήματα θα συμπορεύεται με την κοινωνία. «Το ΠΑΣΟΚ αποδεικνύεται ότι είναι μια από τα ίδια, ένα κράμα παθογενειών που ασκεί στείρα αντιπολίτευση» σημείωσε χαρακτηριστικά. «Δεν προσπαθεί να φέρει τις προτάσεις του ρεαλιστικά αλλά λέει ότι θα το καταψηφίσει. Εμείς θα προχωρήσουμε, ήταν διαχρονικά στο πρόγραμμά μας».

Σχολιάζοντας τις προτάσεις του Νίκου Ανδρουλάκη ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι το νομοσχέδιο αυξάνει την χρηματοδότηση των κρατικών ΑΕΙ στο 1 δισ. ευρώ, θεσπίζει αυστηρά κριτήρια για την ίδρυση των ξένων πανεπιστημίων τόσο αναφορικά με τις κτιριακές υποδομές όσο και με τους καθηγητές και το πρόγραμμα σπουδών ενώ απαντώντας στο ζήτημα της αξιολόγησης υπογράμμισε ότι τα μη κρατικά ΑΕΙ θα λειτουργούν με απόφαση υπουργού αλλά μετά από θετική εισήγηση της ΕΘΑΑΕ (Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης) και του ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού).


Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον  Κυβερνητικό Εκπρόσωπo  κ. Παύλο Μαρινάκη (22/2/24)

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την εισαγωγή του στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ινδία ο οποίος-όπως είπε- επισήμανε τον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας για τη σύσφιξη των σχέσεων Ινδίας και Ευρώπης, καθώς και τις προοπτικές περαιτέρω επιχειρηματικών σχέσεων.

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείο Παιδείας για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ στην Ελλάδα, που κατατίθεται σήμερα. Ο κ.Μαρινάκης αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις που θέτει το νομοσχέδιο για την ίδρυση των μη κρατικών ΑΕΙ λέγοντας πως είναι οι πιο αυστηρές σε όλη την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων α) κάθε παράρτημα πρέπει να διαθέτει κατ΄ ελάχιστο τρεις Σχολές, με ένα τουλάχιστον πρόγραμμα πρώτου κύκλου σπουδών η καθεμία, β) να προσφέρει για κάθε σχολή τουλάχιστον ένα πρόγραμμα πρώτου κύκλου σπουδών, που διαθέτει αξιολόγηση και πιστοποίηση στο πλαίσιο της χώρας προέλευσης και στη συνέχεια πιστοποιείται από την ΕΘΑΑΕ και γ) να διαθέτει το προβλεπόμενο διδακτικό προσωπικό, το διοικητικό και τεχνικό προσωπικό που εξασφαλίζει τη γραμματειακή οργάνωση, τον οργανωτικό σχεδιασμό, την αρτιότητα των εγκαταστάσεων.

Δημοφιλέστερα

To Top