Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία έχει ρίξει πάνω από 8.000 πυραύλους και 4.600 drones σε στόχους

Η Ρωσία έχει εκτοξεύσει περισσότερους από 8.000 πυραύλους και 4.630 drones εναντίον στόχων στην Ουκρανία από την έναρξη της εισβολής της τον Φεβρουάριο του 2022, δήλωσε ο Γιούρι Ιχνάτ, εκπρόσωπος της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο μεταξύ η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία ότι χρησιμοποιεί βορειοκορεατικής κατασκευής πυραύλους για τις επιθέσεις της εναντίον μη στρατιωτικών στόχων.

«Μιλάμε για βαλλιστικούς πυραύλους τύπου Hwasong-11 (…) Σύμφωνα με την έρευνά μας, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν εκτοξεύσει περισσότερους από 20 τέτοιους βορειοκορεατικούς πυραύλους εναντίον της Ουκρανίας», επεσήμανε σε ανακοίνωσή της η SBU διευκρινίζοντας ότι από τα πλήγματα αυτά σκοτώθηκαν «τουλάχιστον 24 άμαχοι» και τραυματίστηκαν περισσότεροι από εκατό.

Ρώσοι στρατιώτες κατέλαβαν χωριό στο Ντονέτσκ, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας

Ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν το χωριό Πομπιέντα στην επαρχία Ντονέτσκ της Ουκρανίας, όπως ανέφερε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, παρότι ο ουκρανικός στρατός υποστήριξε ότι αποκρούει τις επιθέσεις εκεί.

Το χωριό Πομπιέντα βρίσκεται νότια της πόλης Μαριίνκα.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε πως κατέλαβε το χωριό και βελτίωσε τη θέση του σε αρκετές άλλες περιοχές της επαρχίας Ντονέτσκ.

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας είχε πει πριν από τη ρωσική ανακοίνωση πως ουκρανικά στρατεύματα αποκρούουν επιθέσεις κοντά στο χωριό και συνεχίζουν να “περιορίζουν τον εχθρό”.

Δημοφιλέστερα

To Top