Ελλάδα

Αγρότες: Επέστρεψαν στον Πλατύκαμπο τα τρακτέρ – Τοπικές συσκέψεις στα μπλόκα για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων

Στο μπλόκο του Πλατυκάμπου έφτασαν γύρω στις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης τα τρακτέρ που συμμετείχαν στο μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας και στη συνέχεια ξεκίνησε σύσκεψη μεταξύ των αγροτών, ώστε να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις τους.

Κατά πληροφοριες, στη σύσκεψη αυτή θα πέσει στο τραπέζι η υλοποίηση κινητοποιήσεων με τρακτέρ μέσα στις γύρω πόλεις κι ενώ επίκειται προς τα τέλη του μήνα νέα συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με Θεσσαλούς αγρότες για τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Daniel», ενόψει και των τελικών προτάσεων των Ολλανδών εμπειρογνωμόνων.


platykampos-agrotes__1_


platykampos-agrotes__5_


platykampos-agrotes__4_

Εκτος από τον Πλατύκαμπο, συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν και στα μπλόκα άλλων περιοχών. Αργότερα μέσα στη μέρα θα συσκεφθούν οι αγρότες στις Σέρρες, ενώ αύριο θα συγκεντρωθούν οι αγρότες της Πέλλας. Τις επόμενες μέρες (πιθανόν τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου) θα γίνει νέα πανελλαδική σύσκεψη, που θα καθορίσει τη συνολική στάση, την οποία θα κρατήσουν οι αγρότες. «Αν αποχωρήσουμε, θα το κάνουμε συντεταγμένα, έτσι όπως ξεκινήσαμε. Ο αγώνας δεν θα σταματήσει εδώ» λένε μέλη της Επιτροπής.


platykampos-agrotes__3_


platykampos-agrotes__2_

Από εκεί και πέρα, η Εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Μουδανιών στο ύψος κόμβου Πορταριάς θα κλείσει την Παρασκευή από τις 19:00 ως τις 21:00 και την Κυριακή 10:00 – 20:00

Τα μπλόκα Μαλγάρων και Χαλκηδόνας μάζεψαν τα τρακτέρ και θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους στους Εύζωνες, όπου θα πηγαίνουν με τα οχήματα τους κάθε φορά που θα κλείνουν το σημείο. Μέχρι στιγμής δεν έχει προγραμματιστεί να κλείσουν τα σύνορα σήμερα.

Στο μπλόκο Δερβενίου θα γίνεται συμβολικός αποκλεισμός καθημερινά μέχρι Κυριακή στις 13:00 – 13:30.

Δημοφιλέστερα

To Top