Αθλητισμός

Stoiximan Super League 1, Λαμία – ΑΕΚ (19:00, Cosmote Sport 1)

Μάχη της πρώτης στη βαθμολογία ΑΕΚ με την έκτη Λαμία στο “Αθανάσιος Διάκος”. 

Η ΑΕΚ θέλει νίκη για να παραμείνει στην κορυφή ενώ η Λαμία δίνει μάχη για να παραμείνει στην εξάδα και να είναι στα πλέι οφ. 

Η Λαμία θα έχει εκτός λόγω καρτών τους Καρλίτος και Ρούμπεν Μαρτίνεθ.

Η ΑΕΚ δεν ανακοινώνει αποστολές. Οι γνωστές απουσίες για τον Ματίας Αλμέιδα αφορούν τους Λιβάι Γκαρσία, Ρότα, Μουκουντί και Ζίνι, ενώ αν υπάρχει κάποια ακόμη θα επιβεβαιωθεί με την ανακοίνωση της ενδεκάδας μία ώρα πριν το παιχνίδι. Οι Σιμάνσκι, Βίντα, Πόνσε και Μήτογλου επέστρεψαν τις προηγούμενες ημέρες και είναι ξανά διαθέσιμοι.

Η ιστορία 

Οι τρεις τελευταίες νίκες της ΑΕΚ είναι με 3-0, ενώ στα επτά τελευταία μεταξύ τους και στις δύο έδρες έχει ισάριθμες νίκες χωρίς να δεχθεί τέρμα.

Το σερί με τις νίκες ξεκίνησε μετά το 0-0 των δύο ομάδων στη Λαμία στις 21 Δεκεμβρίου 2019, όπου και πάλι η ομάδα της Φθιώτιδας δεν σκόραρε εναντίον της ΑΕΚ. Το τελευταίο της γκολ είναι στο 2-2 των δύο ομάδων στις 14 Απριλίου 2019 στη Λαμία.

Από τότε έχουν διεξαχθεί δέκα αναμετρήσεις χωρίς να βρει γκολ η Λαμία και στις δύο έδρες, με τις εννέα να είναι για το πρωτάθλημα και τη μια για το Κύπελλο Ελλάδος. Από τότε η ΑΕΚ έχει σημειώσει είκοσι τέρματα χωρίς να δεχθεί κανένα.

Στα έξι συνολικά παιχνίδια που έχουν διεξαχθεί με γηπεδούχο τη Λαμία υπάρχουν δύο ισοπαλίες με 0-0 και 2-2, ενώ η ΑΕΚ έχει επικρατήσει τέσσερις φορές χωρίς να δεχθεί τέρμα.

Δημοφιλέστερα

To Top