Διεθνή

Αλεξέι Ναβάλνι: Το άσχημο τέλος του – «Τον ακινητοποίησαν, του έδεσαν τα χέρια και τον βασάνισαν» λέει ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Σκληρά βασανιστήρια υπέστη ο Αλεξέι Ναβάλνι, προτού αφήσει την τελευταία του πνοή, ισχυρίζεται ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως γράφει σε άρθρο της η βρετανική εφημερίδα Mirror.

Ο εκλιπών ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης απεβίωσε αφού πρώτα οι Ρώσοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τον βασάνισαν στη φυλακή της Σιβηρίας, λέει μια ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων που ζητά τώρα να γίνει νεκροψία στο εξωτερικό.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι «ακινητοποιήθηκε, του έδεσαν χέρια και πόδια και υπέστη βασανιστήρια τύπου Γκουαντάναμο», όπως αναφέρει η ρωσική ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων Gulagu.net.

Η οργάνωση ζητά από την οικογένειά του να διασφαλίσει ότι τα δείγματα από τη σορό του θα εξεταστούν στο εξωτερικό εν μέσω των ισχυρισμών για «άσκηση βίας» κατά του ηγέτη της αντιπολίτευσης στην φυλακή της Σιβηρίας, όπου κρατείτο.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές ότι οι ρωσικές αρχές θα επιτρέψουν οποιαδήποτε ανεξάρτητη έρευνα για το πτώμα του συζύγου της Γιούλια Ναβάλναγια.

Η 47χρονη σύζυγος του Ναβάλνι ισχυρίστηκε ότι ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης δολοφονήθηκε κατόπιν εντολής του Βλαντιμίρ Πούτιν και κατηγόρησε τον Ρώσο πρόεδρο για σατανισμό επειδή απέτυχε να παραδώσει τη σορό στην οικογένειά του, κάτι που συνέβη εννέα ημέρες μετά τον θάνατό του.

«Σήμερα η σορός του Ναβάλνι είναι η βασική απόδειξη του εγκλήματος του Πούτιν εναντίον του ίδιου του πολιτικού του αντιπάλου και της δημοκρατίας στη Ρωσία», αναφέρει η οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Η σορός του Ναβάλνι είναι η κύρια απόδειξη της δολοφονίας του, του τρομερού αυτού εγκλήματος που διαπράχθηκε για να ευχαριστήσει τον δικτάτορα Πούτιν…».

«Αν ζούσε, είμαστε σίγουροι ότι σε παρόμοια περίπτωση ο ίδιος θα έλεγε ότι το πιο σημαντικό πράγμα σήμερα είναι η εξέταση, η έρευνα από τους καλύτερους ειδικούς στον κόσμο και η παρουσίαση περιεκτικών στοιχείων, και μόνο μετά από αυτό – θα τελούνταν κηδεία», ισχυρίζεται η οργάνωση «Gulagunet».

Δημοφιλέστερα

To Top