Διεθνή

Εισιτήριο για τη διάσημη πλατεία της εξετάζει να βάλει η Σεβίλλη

Οι τουρίστες που θα επισκέπτονται τη Σεβίλλη στη νότια Ισπανία ενδέχεται σύντομα να πρέπει να πληρώσουν εισιτήριο προκειμένου να εξερευνήσουν την εντυπωσιακή πλατεία Πλάθα δ’ Εσπάνια, έγινε γνωστό από τη δημοτική αρχή, στο πλαίσιο των σχεδίων να ελεγχθεί ο όγκος τουριστών που κατακλύζουν αυτόν τον δημόσιο, ανοικτό χώρο.

«Σχεδιάζουμε να κλείσουμε την Πλάθα δ’ Εσπάνια και να χρεώνουμε τους τουρίστες προκειμένου να χρηματοδοτήσουμε τη συντήρησή της και να εγγυηθούμε την ασφάλειά της», έγραψε ο δήμαρχος Χοσέ Λουίς Σανθ σε ανάρτησή του στο Χ, την οποία συνόδευε από ένα βίντεο, όπου καταγράφονται σκηνές όπως πλακάκια που έχουν ξεκολλήσει, κατεστραμμένες προσόψεις και μικροπωλητές να έχουν καταλάβει γωνιές και σκαλοπάτια.

Η πλατεία αποτελεί τμήμα ενός συγκροτήματος που χτίστηκε το 1969 στο πλαίσιο της Ιβηρο-Αμερικανικής Έκθεσης, με στόχο να αντικατοπτρίζει τον ισπανικό χαρακτήρα στην αρχιτεκτονική της και τις πλακόστρωτες διακοσμήσεις της.

Χιλιάδες άνθρωποι από ολόκληρο τον κόσμο επισκέπτονται την πλατεία καθημερινά, με άμαξες ή πεζή.

Ο χώρος μετατράπηκε σε σκηνικό για την ταινία του 1999 «Πόλεμος των Άστρων: Η αόρατη απειλή», ενώ αποτελεί επίκεντρο της πολιτιστικής ζωής της Σεβίλλης, φιλοξενώντας συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και επιδείξεις μόδας.

Δημοφιλέστερα

To Top